01 / 05 / 2024

Türk-İş'ten hükümete asgari ücret tepkisi!

Türk-İş'ten hükümete asgari ücret tepkisi!

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, asgari ücretle ilgili olarak AK Parti hükümetine tepki gösterdi.



Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, katıldığı Güvenlik-İş'in Ankara’da düzenlenen 4. Olağan Kongresi’nde asgari ücret ve gelir vergisiyle ilgili hükümeti hedef alarak tepki içeren açıklamalarda bulundu.

Atalay, mayıs ayı sonu ve haziran başında yüzde 27’lik vergi dilimine girildiğine dikkat çekerek, şöyle devam etti:

“Bu sürdürülebilir, devam edecek adil bir sistem değil. Bas bas bağırıyorum, Sayın Nebati duymuyor.”

Türk-İş ten hükümete asgari ücret tepkisi!

‘6 AY KALA ASGARİ ÜCRET KONUŞULUR MU, UMUT MU SATACAĞIZ?’

Atalay, asgari ücrete ilişkin de oldukça sert açıklamalar yaptı.

“6 ay kala, 5 ay kala asgari ücret konuşulur mu? Umut mu satacağız? Emek mi satacağız? Beş ay kala yetkili yetkisiz herkes konuşuyor. Konuşmanın ne faydası var?” diyen Atalay, şöyle devam etti:

“Konuşunca ne oluyor biliyor musunuz? Zalim işverenler, satıcılar, üreticiler var. Asgari ücret lafı çıktığı zaman zam yapmaya devam ediyorlar.

İktidar muhalefet fark etmez, asgari ücret konuşulduğu zaman yumurtaya, peynire, ete, süte zam devam ediyor. Ağzımı açmıyorum. Asgari ücreti, görüşmeler başladığı zaman çıkıp konuşurum. Şimdi niye konuşayım?”


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön