05 / 05 / 2024

Türk Lirası yükselişte! 

Türk Lirası yükselişte! 

TL'nin reel değerini ölçen reel efektif döviz kuru Eylül ayında 52,87'den 54,51'e yükseldi.



Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) verilerine göre TÜFE'ye dayalı reel efektif döviz kuru endeksi 54,51 puan oldu.

TÜFE bazlı reel döviz kuru endeksi Ağustos ayında 52,94 puandan 52,87 puana revize edildi.

Yİ-ÜFE'ye dayalı reel efektif döviz kuru endeksi Eylül ayında 86,54 oldu. Bir önceki ayın endeksi 83,38 puandan 82,86 puana revize edildi. Gelişmekte olan ülkeler bazında reel efektif endeks 42,09'dan 43,05 puana, gelişmiş ülkeler bazında reel efektif endeks 62,52'den 64,90 puana yükselmiştir.

Nominal efektif döviz kuru, Türkiye'nin dış ticaretinde büyük paya sahip ülkelerin para birimlerinden oluşan bir sepete göre Türk Lirası'nın (TL) ağırlıklı ortalama değeri olarak hesaplanmaktadır.

Reel efektif döviz kurundaki artış, Türk lirasının değer kazandığını, yani Türk mallarının fiyatının yabancı mallara göre arttığını gösterir.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön