15 / 05 / 2024

Türk mutfağının olmazsa olmazı 'soğan' fiyatları işte bu yüzden çıkıyormuş

Türk mutfağının olmazsa olmazı 'soğan' fiyatları işte bu yüzden çıkıyormuş

Son zamanlarda yükselen soğan fiyatları ile alakalı Tarım Bakanlığı'ndan açıklama geldi. Neredeyse soğansız yemeğin olmadığı Türk mutfağında yükselen  soğan fiyatlarının nedenini merak ediliyordu.



Kuru soğanın yemeklerdeki vazgeçilmezliği sebebiyle ücretlerinin yükselmesi vatandaşları zor durumda bıraktı. Ev hanımları ve aileler, kuru soğanın önemi sebebiyle yemek masraflarında ciddi bir yükseliş yaşadılar. Bazı aileler, daha evvel alışık olmadıkları markalara yönelerek ya da soğan tüketimini aza indirerek maddi 
açıdan rahatlamaya çalıştılar.

Türk mutfağının olmazsa olmazı soğan fiyatları işte bu yüzden çıkıyormuş
Uzmanlar, kuru soğan ücretlerinin çıkmasında birçok sebebin rol oynadığına dikkat çekiyor. Bunlar içinde kuraklık, imalatta kullanılan mazot, gübre ve  tohum giderlerindeki yükseliş üretimde kullanılan araç-gereçlerin pahalı olması, ihracatta oluşan sıkıntılar gibi faktörler bulunuyor. Ayrıca, pandemi aşamasında lojistik sorunlar ve nakliye giderindeki yükseliş da kuru soğan fiyatlarına yansıyor. Bu sebeplerle, kuru soğan gibi temel gıda maddelerindeki  fiyat artışları vatandaşları zorluyor.

Milyonlarca kişinin merakla beklediği haber geldi! İşte bayram ikramiyelerinin yatacağı tarih

Nisan ayı promosyonu dudak uçuklattı! Garanti'den emeklilere resmen promosyon şov geldi

Tarım Kredi'nin bu indirimi unutulmayacak! Tuvalet kağıdına çılgın kampanya başladı


Geri Dön