28 / 04 / 2024

Türk Telekom, Kırşehir’de kamu kurumlarına sunduğu hizmetleri tanıttı!

Türk Telekom, Kırşehir’de kamu kurumlarına sunduğu hizmetleri tanıttı!

Türk Telekom Kırşehir İl Müdürü Coşkun Oral, başta e-devlet projeleri olmak üzere hayatı kolaylaştıran pek çok projenin iletişim altyapısını sağladıklarını ve sektörlere çözümler ürettiklerini belirtti...




Türk Telekom Kırşehir İl Müdürü Coşkun Oral, başta e-devlet projeleri olmak üzere hayatı kolaylaştıran pek çok projenin iletişim altyapısını sağladıklarını ve sektörlere çözümler ürettiklerini belirtti.


Türk Telekom açıklamasına göre şirket, Kırşehir'de "Kurumsal Müşteri Günleri" etkinliği düzenledi. Kamu kurumlarıyla yapılan toplantıda, Türk Telekom'un bilgi ve iletişim teknolojileri ile kamu kurumlarının ve vatandaşların hayatını kolaylaştıran e-devlet hizmetleri ile kamu sektörüne özel çözümler tanıtıldı.


Etkinliğin açılışında konuşan Oral, başta e-devlet projeleri olmak üzere hayatı kolaylaştıran pek çok projenin iletişim altyapısını sağladıklarını ve sektörlere çözümler ürettiklerini kaydetti.


Eğitim sektöründe Türk Telekom Grubu olarak Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı 37 bin okula internet bağladıklarını belirten Oral, aynı zamanda Fatih Projesi'nin ilk fazında 2 bin 236 okulun intranet bağlantısının kurulumlarını da sürdürdüklerini dile getirdi.


Sağlık sektöründe de kurumların ihtiyaçlarına yönelik çözümler sunduklarını ve hastanelerin yüksek hızlı internet erişimlerini gerçekleştirdiklerine dikkati çeken Oral, şunları kaydetti:


"Sağlık Bakanlığı'na ait donanımları Türk Telekom veri merkezlerinde barındırıyoruz. Belediyeler ve iştirak şirketlerinin tüm iletişim ihtiyaçları büyük oranda Türk Telekom tarafından sağlanıyor. Ulaşım sektöründe ise Devlet Hava Meydanları İşletmesi'ne ait tüm radar ve havaalanlarının, Karayolları Genel Müdürlüğü, TCDD ve Kara Ulaştırması Birimi'nin, Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürlüğü (eski adıyla Denizcilik Müsteşarlığı) ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nün iletişim altyapıları Türk Telekom tarafından destekleniyor."


Türk Telekom Kamu Müşteri Yöneticisi Yasin Yarbay ise finans sektöründe kamu bankalarının telekomünikasyon altyapısını Türk Telekom'un sağladığını bildirdi.


Ziraat Bankası'nın bin 500'den fazla şubesine fiber altyapı tesis ederek ülke genelindeki tüm şubelerini VPN altyapısı ile birbirine bağladıklarını aktaran Yarbay'ın açıklamada şu görüşlerine de yer verildi:


"Borsa İstanbul da veri merkezi konusunda Türk Telekom'dan hizmet alıyor. Güvenlik sektöründe ise Jandarma Genel Komutanlığı'nın binden fazla birimini VPN altyapısı ile tek çatı altında topladık. Emniyet Genel Müdürlüğü ile yürüttüğümüz Metropol Projesi ile kurumun 160 biriminde, noktadan noktaya metro ethernet erişim olanağı sağladık. Adalet Bakanlığı'nın SEGBİS Projesi ile Türk Telekom, TTVPN erişimiyle artık duruşmaların video kayıtlarının tutulabilmesine, ifadelerin video konferans ortamı ile uzaktan da alınabilmesine olanak tanıyor. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk Telekom, gelişmiş teknolojisiyle Türkiye'deki tüm kamu kurum ve kuruluşlarının bilgi ve iletişim alanındaki ihtiyaçlarını belirleyerek, grup şirketleri ile birlikte uçtan uca çözümler sunmaya ve müşterilerine değer yaratmaya devam edecek."


Türk Telekom Kurumsal Müşteri Başkanlığı tarafından organize edilen "Kurumsal Müşteri Günleri" Kırşehir etkinliğinde, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kenan Şahin, PTT Başmüdürü Ahmet Eraslan, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Yanık ile kamu kurum ve kuruluşlarının üst düzey yetkilileri de hazır bulundu.


AA


Geri Dön