21 / 05 / 2024

Türk Telekom’dan 9 ayda 32.7 milyar lira gelir!

Türk Telekom’dan 9 ayda 32.7 milyar lira gelir!

Türk Telekom, Ocak-Eylül 2022 döneminde konsolide bazda 32 milyar 755 milyon lira gelir elde ederken, yıl sonu finansal öngörülerini yukarı yönlü güncelledi.



Sabit genişbant tabanında fiber abonelerin payı bir önceki yıla göre yüzde 62,3'ten yüzde 75,6'ya çıkarken, Türk Telekom'un fiber hane kapsaması ise 2022 yılının üçüncü çeyrek sonunda 31,1 milyona ulaştı.

Türk Telekom, bu sonuçlarla 2022 yılı öngörüsünü bir kez daha yukarı yönlü güncelledi. Türk Telekom, 2022 sonu itibarıyla konsolide gelirlerinde yıllık artışın yüzde 37'ye, FAVÖK'ün 19 milyar liraya, yatırım harcamalarının da 14 milyar liraya ulaşmasını hedefliyor.

Türk Telekom CEO'su Önal, oldukça başarılı bir 3 ay geçirdiklerini belirterek 'Yılın birinci, ikinci, üçüncü çeyreğine doğru gittikçe performans artıyor” dedi.

Önal, Türkiye'yi 'Yeni Yüzyılı'na hazırladıklarını belirterek, dokunduğu her alanı dönüştürmeye devam eden teknolojinin, insan hayatına bu denli güçlü ve doğrudan etki ettiği başka bir dönem daha olmadığını ifade etti.

"FİBER AĞIMIZ 389 BİN KİLOMETREYE ULAŞTI"

Fiber konusunda Türkiye'nin lokomotifi olduklarını belirten Önal, fiber ağlarını sürekli büyüttüklerini belirtti. Mobilde son 15 çeyrekteki en iyi net abone kazanımına ulaştıklarını ifade eden Önal, Faturalı ve faturasız segmentlerin 2022 yılının üçüncü çeyreğinde 322 bin ve 360 bin büyüdüğünü söyledi.

Su şirketinin patronu, 2022'de de ülkenin en zengin kişisi oldu!

Düşük faiz politikasına tepki: Yeniden gözden geçirilmeli

Ucuz gıda daha çok kişiye ulaşacak! Tarım Kredi ürünleri artık bakkallarda da satılabilecek


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön