05 / 05 / 2024

Türkiye Ekonomi Modeli’nin kur korumalı mevduat bakiyesi 1,3 trilyon liraya ulaştı!

Türkiye Ekonomi Modeli’nin kur korumalı mevduat bakiyesi 1,3 trilyon liraya ulaştı!

Türkiye Ekonomi Modeli kapsamında hayata geçirilen kur korumalı mevduat (KKM) uygulamasının toplam bakiyesi 1 Eylül 2022 tarihi itibarıyla 1,3 trilyon liraya ulaştı. İşte haberin detayları…



Yastık altı kalan altınlarının ekonomiye kazandırılmasına yönelik FATSİ (Altın Cinsi Fiziki Varlıkların Finansal Sisteme Kazandırılması) uygulaması geliştirilerek yaygınlaştırılacak.

Ülke ekonomisine kaynak sağlayan YUVAM hesabı uygulaması geliştirilerek yaygınlaştırılacaktır.

Finansal sektörün boyutuna, karmaşıklığına ve gelişimine uygun denetleyici teknolojiler merkezli yeni denetim uygulama ve yöntemleri hayata geçirilecek.

Basel Komitesi'nin 2023 yılı başında uygulamaya koymayı planladığı Basel III Final düzenlemesine uyum sağlanması amacıyla bankacılık mevzuatında gerekli değişiklikler yapılacak ve AB'ye paralel olarak 2025'te tam bir uygulamaya geçilecek.

Katılım finans sisteminin standartlar, derecelendirme, lisanslama ve uyuşmazlıkların çözümüyle alakalı alanlarda kurumsallaşması güçlendirilecek ve güçlü bir mevzuat altyapısına sahip olması sağlanacak.

Borsa İstanbul bünyesinde kira sertifikaları, katılım esaslı pay senetleri ve katılım esaslı diğer menkul kıymetler gibi katılım sermaye piyasası ürünlerinden münhasıran endeksler oluşturulacak.

Finansal teknoloji alanında uzun vadeli stratejiler açıklanacak, yurt içi ve yurt dışı yatırımcılarla birlikte girişimciler için Türkiye Fintek Rehberi hazırlanacak.

Başvuran ailelerin hesapları bu hafta doluyor! Tam 7 bin 200 lira sizin olacak! Hemen başvurun

Anne babalar dikkat! Okul alışverişinizde ilaç olacak kampanya!

Renault Megane Sedan kaç lira oldu? İşte, Renault Megane Sedan’ın 5 Eylül 2022 fiyat listesi…


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön