15 / 05 / 2024

Türkiye Sigorta Birliği’nden ‘deprem bölgesi için’ önemli duyuru!

Türkiye Sigorta Birliği’nden ‘deprem bölgesi için’ önemli duyuru!

Depremin ardından kurum ve kuruluşlardan gelen ve bölgeyi çok yakından ilgilendiren açıklamalara bir yenisi daha eklendi. Türkiye Sigorta Birliği Yönetim Kurulu, Kahramanmaraş merkezli toplamda 10 ili etkileyen depremlere ilişkin aldığı tavsiye kararlarını tek tek duyurdu.



Yaşanan deprem felaketinin yaraları sarılıncaya dek bölgedeki sigortalılara herhangi bir pazarlama veya reklam amaçlı paylaşım yapılmayacaktır. Deprem sebebiyle hasar gören yerler ve hasar oluşan bölgede ikamet eden sigortalılarınız için sağlık sigortası kapsamında uygulanan muafiyetlerinde esneklik sağlanması, provizyon ile ilgili bekleme sürelerinin minimize edilmesinde, sigortalılara kolaylık sağlanacaktır."

Türkiye Sigorta Birliği’nden ‘deprem bölgesi için’ önemli duyuru!

“Diğer yandan, sigorta şirketlerinin çalışmakta olduğu eksper ve acenteler ile mümkün olan en kısa sürede irtibat sağlanması, ulaşılamayan, haber alınamayan ya da iletişim yavaşlığı olması durumunda ilgili acente, eksper ve destek hizmeti alınan firma hakkında aksiyon alınabilmesini teminen TSB ile iletişim halinde olunacaktır. Bölgedeki sigortalılar ve acentelerin prim borçlarının şirketlerin kendi dinamikleri ve karar mekanizmaları içinde yönetilecek şekilde ertelenecektir. OHAL kararı alınan bölgede faaliyet gösteren acentelerin alacaklarına mahsuben avans ödemesi yapılacaktır."

TSB açıklamasında ayrıca, olası sorular için öncelikli olarak Alo DASK 125 hattından, sigorta şirketlerinin çağrı merkezlerinden ve TSB acil çağrı hattı "0850 502 96 00" telefon numarasında “1” tuşlanıp bilgi edinilebileceği belirtilerek, "Ekip arkadaşlarımız ileteceğiniz sorularınız hakkında telefon ve mail ile bilgi sağlayacaklardır" ifadelerine yer verildi.


Geri Dön