07 / 05 / 2024

Türkiye yatırım cenneti haline geliyor! Dev şirketler bir bir yatırım planlarını açıklıyor!

Türkiye yatırım cenneti haline geliyor! Dev şirketler bir bir yatırım planlarını açıklıyor!

Dünya çapında yaşanan kriz ortamında devler rotasını Türkiye’ye çevirdi. Milyar dolarlık dev yatırımlarla ülkemize gelen dünyaca ünlü firmalar açtıkları yeni işletmeler ile binlerce kişiye iş kapısı aralayacak.



DEV FİRMALAR TÜRKİYE’DE YATIRIMLARINI ARTTIRDI

Üretim için yer bakan Çinli teknoloji devi Huawei, yapacağı yatırımlarla Türkiye’den Avrupa’ya ihracat yapmayı planlıyor.

ABD merkezli e-Ticaret yıldızı Amazon da Türkiye’de yatırımlarını artırıyor. Amazon, Gebze’deki lojistik üssünde bir yılda 1.000’i aşkın istihdam oluşturmayı düşünüyor. Yeni kurulacak lojistik üssü için 100 milyon doların üzerinde yatırım yapmayı planlanırken, artan müşteri talebinin karşılanması hedefleniyor.

Japon iklimlendirme şirketi Daikin de Türkiye’de büyüme planlıyan başka bir şirket. Yapılan açıklamada üç sene içinde Türkiye’ye 100 milyon dolarlık yatırım planladıklarını belirttiler.

Türkiye yatırım cenneti haline geliyor! Dev şirketler bir bir yatırım planlarını açıklıyor!

CHERY, FABRİKA İÇİN GELİYOR

Çin’li otomotiv şirketi Chery, Türkiye otomobil pazarında hem satış yapabilmek hem de otomobil fabrikası kurmak istediklerini belirtti.

Chery Türkiye Başkan Yardımcısı Zhenghai Mei, :“Türkiye pazarında gelişmemizle birlikte Türkiye’de bir üretim tesisi kuracağımıza ve araçlarımızı Avrupa’ya ihraç edeceğimize inanıyorum. Bu yatırım, bizim beş yıllık strateji planımız dahilinde” açıklamasında bulundu.

Tayvan merkezli KYMCO da geçen günlerde piyasaya yeni sürülen CV3’ün lansmanında yatırım müjdesi verdi. Scooter, motosiklet ve ATV üretimi gerçekleştiren KYMCO, İstanbul’da yatırım yapmayı düşündüklerini açıkladı.

Tayvan motorsiklet markası KYMCO’dan Türkiye’ye yatırım hamlesi! "Avrupa için motor üretecekler"

Gedik Yatırım’dan piyasaları hareketlendiren hamle

Yatırımlık dolar saklayanlar acil baksın! Dolar/TL kurunda son durum! Dolar yeni hafta bu kadar olacak!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön