14 / 05 / 2024

Türkiye’de enflasyonun düşeceği tarih verildi! Kredi değerlendirme kuruluşu rakamı da açıkladı! 

Türkiye’de enflasyonun düşeceği tarih verildi! Kredi değerlendirme kuruluşu rakamı da açıkladı! 

S&P'nin Kıdemli Direktörü Frank Gill, Türkiye’de enflasyonda kısa vadede aşağı yönlü hareket beklemediklerine dikkat çekti ve enflasyonun düşeceği tarihi verdi. İşte ayrıntılar... 



Türkiye'nin negatif reel faiz sebebiyle henüz sermaye girişlerinden faydalanamadığını belirten Gill, konuya ilişkin açıklamasını "Ancak Türkiye önemli ve sağlam bir ekonomi. Avantajları ve fırsatlarının yüksek olduğunu düşünüyoruz" ifadelerini kullanarak tamamladı.

Bunun yanı sıra, yurt içi piyasalarda dikkatler,  Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın açıklayacağı yılın 3. Enflasyon Raporu'na odaklanmış durumda. 

Enflasyon Raporu 2023-III'ün tanıtımı sebebiyle, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, 27 Temmuz Perşembe günü Ankara'da bilgilendirme toplantısı gerçekleştirecek. 

TCMB, 2023 senesinin 2. Enflasyon Raporu toplantısında, 2023 sonu enflasyon tahminini yüzde 22,3, gelecek senenin sonuna ilişkin tahminini de yüzde 8,8'de sabit bırakmıştı. 

Ayrıca, ABD’nin en büyük bankalarından JP Morgan, sene sonu enflasyon tahminini yüzde 50’den yüzde 57’ye çıkardı. Enflasyon şu an yüzde 38,21 ama artan kur, vergi artışları ve yeni ekonomi politikası kapsamında enflasyonda da yükseliş olabileceği öngörülüyor.

Türk şirketleri Akkuyu’dan 4,3 milyar dolarlık işi üstlendi!

ASCE GYO 27-28 Temmuz'da halka arz ediliyor! Halka arz pay fiyatı 12,60 lira! 

Ev sahipleri ve kiracılar aman dikkat! Kiralarda yüzde 25 sınırlaması ne zaman bitiyor?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön