27 / 04 / 2024

Türkiye'de konut fiyatının üst sınırı 10 milyon Türk Lirası'na yükseltilmeli

Türkiye'de konut fiyatının üst sınırı 10 milyon Türk Lirası'na yükseltilmeli

Finansal Kurumlar Birliği Tasarruf Finansman Şirketleri Sektör Kurulu Başkanı Eyüp Akbal, tasarruf finansman sektörünün vatandaşları konut sahibi yapmaya devam ettiklerini kaydetti. İşte haberin detayları...



Finansal Kurumlar Birliği Tasarruf Finansman Şirketleri Sektör Kurulu Başkanı Eyüp Akbal, yaptığı yazılı açıklama doğrultusunda, TCMB Konut Fiyat Endeksi'nin (KFE) ağustos ayında bir önceki aya oranla yüzde 5,5 yükselerek 1043 seviyesine çıktığını ve KFE'nin ağustos ayı itibari ile senelik oranda da yüzde 90,3 arttığını kaydetti.

Buna göre konut fiyat artışlarının fazla seviyelerde seyrettiği bu dönemde, faaliyet gösterdikleri tasarruf finansman sektörüne çok iş düştüğünü belirten Akbal, "Bizim ortaya koyduğumuz alternatif finans modeli ile Türkiye'nin 81 ilinde tüm vatandaşlarımızı konut sahibi yapmak istiyoruz." diye konuştu.

Türkiye de konut fiyatının üst sınırı 10 milyon Türk Lirası na yükseltilmeli

ekonomim.com.'da yer alan habere göre; Akbal, konut fiyatlarındaki yükselişin, kredi faiz oranlarının yüksekliğinin ve krediye ulaşımın zorlaşması gibi etkenlerin, insanların ev alma hayallerini de maalesef ertelediğini söyleyerek, şu ifadelerde bulundu: " Finansal Kurumlar Birliği Tasarruf Finansman Şirketleri Sektör Kurulu olarak, yaptığımız kampanya ve ürünlerle ile birlikte hem konuta erişimi kolay hala getirip hem de ülke ekonomisinin çarklarını devam ettirmeye gayret ediyoruz. Bu kapsamda dayanışma ekonomisiyle her koşulda konuta ulaşabilmek mümkün olabilir. Bu modelde herkes ekonomik güçleri dahilinde bir araya geliyor, birikimler ortak bir yerde toplanıyor ve kişiler birbirlerine verdikleri destekle konut sahibi olabiliyor. Faizsiz, kredisiz ve tercihe göre peşinatsız da olan dayanışma ekonomisinde kişilerin kendi ekonomik güçlerine göre taksitleri ve ödeme tutarlarını belirleme fırsatları olduğu için ev almak hayal değil." Akbal, bu sistemde konut fiyatının üst sınırının 10 milyon TL'ye çıkartılması gerektiğini belirtildi.

EV FİYATLARINDA DÜŞÜŞ OLACAK MI?

Türkiye'de konut fiyatlarının düşme ihtimali maalesef görünmüyor. En temek ihtiyaç barınmadır.. Eskisi kadar yüksek oranda artmasa da ev fiyatları enflasyon otanı kadar artar. Dolar düşerse biraz düşüş gösterir.

2023 'TE EV ALMAK MANTIKLI MI?

Konut sektörden alınan bilgilere göre 2023 senesinde ev almak mantıklı hal alıyor. Herkesin uzun zamandır beklediği konut kredilerindeki değişiklikler gündemde yerini koruyor. 2023 Aralık ayı içerisinde üç farklı (alt, orta ve yüksek) gelir grubuna göre kredi seçeneği sunulacak.

Türkiye'de ortalama konut fiyatı 2 Milyon 994 bin TL oldu! En çok değerlenen iller tek tek açıklandı!

Türkiye konut fiyat artışında zirvede! Piyasada beklenen denge sağlanamadı: Ev fiyatları düşecek mi?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön