01 / 05 / 2024

Türkiye'de yaz başından beri 430 hektar orman yandı!

 Türkiye'de yaz başından beri 430 hektar orman yandı!

Türkiye yaz başından bu yana orman yangınlarına karşı savaş veriyor. Sadece önceki gün 5 ayrı kentte çıkan orman yangınlarında 430 hektar orman küle döndü



Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Gülnar İlçesi'ndeki yangına ilişkin bir soru üzerine şunları söyledi: Şanssızlığımız şu oldu, çok acı bir şey maalesef. Suriye'deki yangın Yayladağı'na sıçardı. Mücadele için Mersin,  Adana  ve Kahramanmaraş ekiplerini oraya göndermiştik. Bu yangını kontrol altına aldık, Mersin'deki yangını da söndüreceğimize inanıyorum. Dün 39 yangına ekipler müdahale etti. Teşkilatımızdaki izinleri kaldırdık. Orman Genel Müdürlüğü'nde teyakkuz talimatı verdik...  Bakanlık dün 30 ilin valiliğine yazı göndererek yangın riskine karşı kriz komiteleri kurulmasını istedi. İller arasında Adana, Osmaniye, Antalya, Isparta, Burdur, Balıkesir, Çanakkale, Kütahya, Bursa, Sakarya, Karabük, Bartın, Bolu, Düzce ve Kastamonu da yer alıyor. Genelgede güvenlik güçlerinin devriye gezdirilmesi istendi.


Muğla / Milas - Bodrum Son durum: Sürüyor

MİLAS'ın Fesleğen Köyü'nde ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan orman yangını, hızla büyüyerek Bodrum'un Mumcular beldesi Mazı köyüne ulaştı. Arazinin dik ve sarp olması nedeniyle zor anlar yaşadı.


Osmaniye /  Sumbas Son durum: Söndürüldü Yanan alan: 120 hektar

YANGIN ancak 12 saat müdahale sonunda dün sabaha karşı kontrol altına alınabildi. 3 işçi dumandan etkilendi.


Mersin / Gülnar Son durum: Kısmen kontrol altında Yanan alan: 100 hektar

YangIna 4 uçak, 3 helikopter, 40 arozöz ve 200 işçiyle müdahale edildi. Yangının kontrol altına alındı. Köyler güvenlik amacıyla boşaltıldı.


Hatay / Yayladağ Son durum: Kontrol altında Yanan alan: 200 hektar

Surİye'de son 3 ayda 100'ü aşkın yangından 12'si Türkiye'ye sıçradı.


Antalya / Kumluca, Son durum: Soğutma sürüyor

Yanan alan: 10 hektar ÖNCEKİ akşam güçlükle kontrol altına alınabilen yangın, gece saatlerinde yeniden etkili oldu. Ancak sabah saatlerinde söndürülebildi.

Sabah


Geri Dön