24 / 11 / 2024

Türkiye’den tarihi inovasyon atağı!

Türkiye’den tarihi inovasyon atağı!

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden (TİM) yaptığı açıklamada, 2022 Küresel İnovasyon Endeksi bugün açıklandı. Türkiye’de bu endekste de yer aldı.




132 ÜLKE ARASINDA BİRİNCİ OLDU!

Türkiye, 7 ana bileşen çatısı altında grup ortalamalarının üzerinde performansa sahip oldu. Türkiye’nin en iyi performans elde ettiği bileşen de “Yaratıcı Çıktılar” oldu. Bu bileşende Türkiye, geçen yıla göre 20 basamak yükselerek 15. sırada yer alarak Kuzey Afrika, Batı Asya grubu ülkeleri arasında birincilik kazandı. “Piyasaların Çok Yönlülüğü” bileşeninde ise 12 basamak yükseliş ile 37. sırada yer aldı.

Bu sene  inovasyon çıktılarında, girdilerinden daha iyi performans elde eden Türkiye, 6 göstergede ilk 10 içerisinde yer almayı başardı. Türkiye “kökene göre endüstriyel tasarımlar” göstergesinde ise 132 ülke arasında birinci oldu. Açıklanan raporda, ek olarak İstanbul ve Ankara’nın önde gelen iki bilim ve teknoloji kümelenmesine ev sahipliği yaptığı vurgulandı. İstanbul 4 basamak yükseliş ile Brüksel, Barselona ve Zürih’i geride bırakarak en iyi bilim ve teknoloji kümelenmeleri arasında 46. sırada yer aldı.

YENİ BAŞARI HİKAYELERİ YAZMAYA DEVAM EDİLECEK!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, açıklamada görüşlerine şöyle yer verdi; “Türkiye tarihinin en yüksek seviyesinde. Son 2 yılda 14 basamak yükselip 132 ülke içinde 37. sıraya yerleştik. 20 senede sıfırdan inşa ettiğimiz AR-GE ve inovasyon ekosistemi yeni başarı hikayeleri yazmaya devam edecek.”

Türkiye için Milli Teknoloji Hamlesi ile inovasyonu destekleyici politika ve mekanizmaları hayata geçirdiklerini, AR-GE, inovasyon ve girişimcilik ekosistemini her geçen gün daha da ilerlettiklerini dile getiren Varank, endeksin ülkelerin inovasyon performansının değerlendirilmesinde ve geliştirilmesinde etkili bir politika aracı olduğunun altını çizdi.

Varank, şunları söyledi; “Endeksin başlıca 3 önemli faydası olduğunu düşünüyorum. İlk olarak yıllık bazda ve kapsamlı göstergeler ile inovasyon performansını farklı açılardan analiz edebilmeye olanak tanıyor.  İkincisi, ekosistemin güçlü ve zayıf yönlerini görerek potansiyel müdahale alanlarını keşfetmeye imkan sağlıyor ve son olarak, söz konusu müdahale alanlarına yönelik kanıta dayalı yapısal reformların geliştirilebilmesine zemin hazırlıyor. Bu doğrultuda öncelikle Türkiye Küresel İnovasyon Endeksi Görev Gücü'nü oluşturduk. Gerçekleştirdiğimiz politikalar, destek mekanizmaları ve başlattığımız girişimler sonucunda ülkemiz, bu tarihi başarıyı elde etmiştir.”

Evi satın alan kişi kiracıyı çıkarabilir mi?

Tarla nasıl arsaya dönüştürülür?

Ev sahibi kiracıyı nasıl çıkarabilir?


Geri Dön