14 / 05 / 2024

Türkiye'den yapılan çay ihracatı yüzde 52 artarak 14,9 milyon dolar oldu!

Türkiye'den yapılan çay ihracatı yüzde 52 artarak 14,9 milyon dolar oldu!

Açıklanan son dakika rakamlara göre, Türkiye'den ocak-mayıs döneminde gerçekleştirilen çay ihracatı geçen senenin aynı dönemine oranla yüzde 52 arttı, 14 milyon 890 bin 518 dolara ulaştı.



Yaptığı açıklamada çay ihracat ve ülke çeşitliliğindeki artışın sevindirici olduğunu kaydeden Turgut, "Özellikle ÇAYKUR'un yurt dışı tanıtımlarının yanında son senelerde yoğun turist alan Doğu Karadeniz'e gelen turistlerin Türk çayını tatması ve yoğun beğeni alması da çay ihracatımıza olumlu katkı yaptı. Söz konusu bu durumun da önümüzdeki aylarda çay ihracatımızı daha üst rakamlara ulaştıracağını öngörmekteyiz." dedi.

Türkiye den yapılan çay ihracatı yüzde 52 artarak 14,9 milyon dolar oldu!

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Çay Sektör Komitesi Başkanı Şaban Turgut, çay tarımında en önemli konunun sürdürülebilirlik olduğuna değinerek, özellikle son dönemlerde öne çıkan iklim değişikliği riskine şimdiden hazırlık yapılarak gerekli önlemlerin alınmasının zorunlu olduğunu bildirdi.

Çay, su derken bir zam da kolaya geldi! 330 ml kutu cola 18 lira oldu!

Çaya yüzde 43 zam geldi! 1 kg çay 97.81 TL'den 141.54 TL'ye fırladı!

9 bankada adeta peş peşe deprem! Yapı Kredi, Ziraat, İş, Garanti, Akbank ve 4 banka az önce tek tek duyurdu! Hemen bakın


Geri Dön