13 / 05 / 2024

Türkiye'nin 19 yıllık bilançosu ağır! Tam 2 milyondan fazla esnaf...

Türkiye'nin 19 yıllık bilançosu ağır! Tam 2 milyondan fazla esnaf...

Zelzele felaketinin etkilediği 11 şehirde, 126 bin ticarethane ağır hasar gördü. En çok zarar gören ise 48 bin 881 işletmeyle Hatay başı çekiyor. Fakat ekonomik hasarın tek sebebinin depremler olmadığı tespit edildi. Türkiye'de son 19 senede borçlarını veremediği için 2 milyon 260 bin esnaf iflas et



BATIK KOBİ 53 MİLYAR TL'Yİ AŞTI

2.5 milyon esnafın her birinde ortalama üç kişi çalışıyor. Esnaflar direkt 7 milyon 500 bin vatandaşa istihdam sağlıyor. 

Fakat yaşanan yıkıcı zelzele devamlı uygulanan yüksek zamlar, enerji ücretlerindeki fahiş yükselişler sebebiyle iş yapamaz duruma gelen binlerce esnaf işi bırakmak mecburiyetinde kalıyor. Esnafın ekonomik sorunlarla beraber ayakta kalma süresi de geriledi. İki seneyi doldurmadan iş yerini kapatan işletme sayısı çoğalıyor.

Türkiye nin 19 yıllık bilançosu ağır! Tam 2 milyondan fazla esnaf...

 Aynı dükkân 10 kere devrediliyor. Yine KOBİ seviyesinde şirketlerin borç miktarı da yükseliyor. Gemiyi yüzdürmek için borca sarılan binlerce işletme borcunu döndüremediği için kapanıyor. Batık KOBİ kredisi seviyesi Şubat 2023'ten itibaren 53 milyar 195 milyon TL’ye yükseldi. Takipteki KOBİ sayısı ise 343 bine çıktı.

Marketteki etiketler vatandaşı kara kara düşündürüyor! Vatandaş artık Ayağını yorganına göre uzatamıyor

Destek ödemelerine zam geldi! Yeni tutarlar vatandaşı sevince boğdu!

 Sigortalı çalışanlar dikkat! Mayıs ayında 846 TL daha fazla alacaksınız


Geri Dön