08 / 07 / 2024

Tuvalet kağıdı fiyatları uçuşa geçti! Tuvalet kağıtları ne kadar oldu? En ucuz tuvalet kağıdı kaç TL?

Tuvalet kağıdı fiyatları uçuşa geçti! Tuvalet kağıtları ne kadar oldu? En ucuz tuvalet kağıdı kaç TL?

Tuvalet kağıtlarına zam geldi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) enflasyon verilerini açıkladı. İşte haberin detayları!



Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) enflasyon verileri açıklandıktan sonra hangi ürünlere zam geldiği merakla araştırılmaya başlandı. Verilere göre, zorunlu temel ihtiyaç maddelerinden olan tuvalet kağıtlarına market raflarında yüzde 55'e varan zam uygulandı. Tuvalet kağıdına karşı gelen zamlara ise vatandaş tepki gösterdi. Tuvalet kâğıdı fiyatları vatandaşları isyan ettirdi. Bir vatandaş tuvalet kağıdı fiyatlarına tepkisini şöyle dile getirdi; “Yandık yandık. Başka bir şey demiyorum. Biz yandık.” sözleri ile ifade ederken, başka bir vatandaş da “Anormal bir pahalılık var. Çok fazla kullanılan bir şey. Hijyen için gerekli bir şey.” Bir vatandaş da “Zamlara alıştıklarını fakat yüzde 55 zammında büyük bir oran Bizde market market geziyoruz. Uygun olan ürünleri bulmaya çalışıyoruz.” derken bir başka vatandaş ise tepkisini “Allah yardımcımız olsun, o kadar diyorum, başka bir şey demiyorum.” diyerek fiyatlara isyanını ifade etti.

ARALIK 2021'DE YÜZDE 40 ZAM YAPILDI

Tuvalet kağıtlarına Kasım 2020 yılında 32'li tuvalet kağıdı 41 lira 30 kuruşken bir sonraki yıl Kasım 2021 yılında ise fiyatı ikiye katlanarak ortalama 97,5 liraya yükseldi. Bir ay sonra Aralık 2021 yılında da gelen yüzde 40'lık zam ile birlikte tuvalet kağıdının fiyatı 131,5 liraya yükseldi.

YIL          AY               FİYAT

2020      KASIM          41,30 TL

2021      KASIM          97,50 TL

2021      ARALIK        131,50 TL

32'Lİ TUVALET KAĞITI FİYATI 150 TL'YE DAYANDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Mart 2022’de Kabine toplantısından sonra içinde tuvalet kağıtlarının da bulunduğu bazı ürünlerde KDV indirimi yapıldığını açıklamıştı. 1 Nisan tarihinden başlatılan uygulama ile yüzde 18 olan KDV oranı yüzde 8’e indi. Bu şekilde 32'li tuvalet kağıdı indirimden sonra 82 lira 30 kuruşa düştü. Ama son gelen zamlar ile birlikte fiyatlar 149 lira 90 kuruşu buldu.

   YIL          AY                          FİYAT

2022      NİSAN                   82,30 TL

2022      AĞUSTOS            149,90 TL

Hiç çalışmayan biri emekli olabilir mi?

Bir evin tapusu nasıl alınır? Yeni yapılan ev tapusu nasıl alınır?

Dolar bugün ne kadar? 24 Ağustos 2022 dolar kaç TL? İşte dolarda son durum!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön