Tuzla'da kentsel dönüşüm için 10 farklı proje seçeneği!
Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı yaptığı açıklamada Tuzla'daki kentsel dönüşüm çalışmalarında kar amacı gütmeden vatandaşlara yardımcı olduklarına değinerek, "Arkadaşlarımız bazı sitelere 10 tane proje çiziyor." dedi.
Tuzla'da devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin Anadolu Ajansı muhabirine değerlendirmeler yapan Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, Tuzla ilçesinin Bakırköy ile Kuzey Anadolu Fay Hattı'na en yakın iki ilçeden birisi olduğuna değinerek 1999 depreminde yıkılan yapıların da bulunduğuna değindi.
Yaptığı açıklamada Tuzla ilçesinde kentsel dönüşüm çalışmalarına 2010 yılında başladıklarına değinerek, ilk büyük dönüşüm adımını 2015'te 1.590 bağımsız bölümün kentsel dönüşüme girmesiyle attıklarına değinen Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı Tuzla'daki toplam 114 bin 820 bağımsız bölümün yüzde 9'luk kısmına tekabül eden 9 bin 419'unu kentsel dönüşüm kapsamında değerlendirdiklerini dile getirdi.
Yaptığı açıklamada Tuzla ilçesinde zemin sıvılaşma alanlarında kalan, 1999 depremi öncesi inşa edilen sitelerinin bulunduğu 7 mahallenin bulunduğuna değinen Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, buradaki yapıların yaklaşık yüzde 10'unun acil dönüştürülmesi gerektiğine değindi.
"Bizi de jokeri olarak kullanın"
Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı yaptığı açıklamada 2011 yılında yaşanan Van depremi sonrasında mega kent İstanbul'da ilk riskli alan ilanı yaptıklarını, yapı stoklarının yüzde 25'ini yenileme düşüncesiyle hareket ettiklerine değinerek, Tuzla'daki binaların yaklaşık olarak yüzde 55'lik kısmının yeni durumda olduğuna değindi.
Yaptığı açıklamada riskli alandan ziyade rezerv alan ilan ederek vatandaşların bu dönüşüm sürecinde işinin kolaylaşması ve daha iyi planlanmasını sağlayacak duruma getirdiklerini söyleyen Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, yeni planlarla, 'Artık ben de konutumu dönüştürmek istiyorum' diyen herkese hem Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan almış oldukları haklar hem de planlardaki göstermiş oldukları kolaylıklar olduğunu söyleyerek şu anda vatandaşımız gerek kendisi gerek bir firmayla gerekse de belediyenin iktisadi teşebbüsü olan TUZYAP ile dönüşümünü sağlayabileceğini belirtti.
Açıklamasında binaların olduğu yerleri rezerv alan ilan ederek, yerinde dönüşüm yaptıklarına değinen Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, ilçede 1 riskli ve 34 rezerv alanının bulunduğunu belirtti.
Kat müsaadesini yapı yoğunluğunu artırmadan verdiklerine de değinen Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, yeşil alanı, otoparkı olan, ergonomik ve sağlıklı bir yapılaşmaya izin verdiklerini kaydetti.
"Projeler beğenilmediğinde tekrar tekrar çiziyoruz"
Açıklamasında Belediye, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı işbirliğiyle dönüşüm çalışmalarının sürdürüldüğünü, Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü ile vatandaşların işlerini kolaylaştırdıklarına değinen Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, " Örneğin bu birimdeki bütün arkadaşlarımız bazı sitelere 10 tane proje çiziyor. Beğenilmediğinde yeniden yeniden çiziyoruz. Onlar nasıl istiyorlarsa konutlarının planlarını, projelerini ona göre değiştiriyoruz. Kabul ettikleri zaman noter sözleşmesi ve daha sonra yıkım kararıyla da söz konusu süreci başlatıyoruz." dedi.
İstanbul'da Kentsel Dönüşüm: Büyükçekmece'de 12 blok ve 130 bağımsız riskli yapının yıkımı başladı!
Bağcılar'da bir yılda 4 bin 500 konutun kentsel dönüşüm süreci başlatılacak!