29 / 04 / 2024

Ücret dengesizliği kalkıyor! Maaşlar en az 1150 lira artacak!

Ücret dengesizliği kalkıyor! Maaşlar en az 1150 lira artacak!

Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gelecek 3600 ek gösterge yönetmeliği ile kademeler arası ücret dengesizliği giderilecek, kariyer mesleklerinde 600 puanlık artış sağlanacak.



EMEKLİ MAAŞINDA ÜCRET KAYBI SONA ERECEK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, milyonlarca memuru ilgilendiren 3600 ek göstergenin düzenlenmesine yönelik çalışmalarını tamamlarken, Memur-Sen başta olmak üzere taraflarla bir değerlendirme yapılacak. Sendika, yönetmeliğin tüm meslek gruplarını kapsaması için çalışıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, devletin işlevsel durumu açısından kamu çalışanları arasındaki statü farkını koruyan kapsamlı ve adil bir düzenleme olacağını vurguladı.

 

Bakan Bilgin, çalışanların emeklilikte büyük bir ücret kaybı yaşadığına dikkat çekerek, "Çalışan ile emekli arasında ücret kaybı çok yüksek, 3600 ek gösterge bunu giderecek bir düzenleme olacak" dedi.

Yeni düzenleme ile, emekli maaşı ve ikramiyelerde yüzde 25-30 zam yapılması bekleniyor. Peki  toplamda kim ne kadar maaş alacak?

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön