06 / 05 / 2024

Ucuz konut ödemesinde tartışma yaratan 3 önemli detay

Ucuz konut ödemesinde tartışma yaratan 3 önemli detay

Aylık 2 bin 280 TL ile 3 bin 187 lira arasında değişen taksit tutarları zamlanacak mı? Taksitler her yıl aratacak mı? Taksit ödemeleri ne zaman başlayacak. İşte merak edilen ve tartışma yaratan detaylar...



Ucuz konut hamlesinde taksit tutarlarıyla ilgili detay tartışma yarattı. Yüzde 10 peşinat ve 240 ay vade ile satılacak olan ve fiyatları 608 bin ile 805 bin liradan başlayan konutlar için yapılan başvuru rekora doğru gidiyor ancak, tartışma yaratan iki nokta var; taksitlerin her yıl zamlanıp zamlanmayacağı ve taksit ödemelerinin ne zaman başlayacağı.

NTV'de yer alan habere göre taksit rakamları her yıl düzenli olarak artacak. Yapılacak çekiliş sonucunda kazanan hak sahiplerine, konutlar yüzde 10 peşinat ve 240 ay vade ile satılacak. Taksitlerin ödenmesine ise sözleşme tarihini takip eden ay itibariyle başlanacak. Aylık ödemeler ve kalan borç bakiyesi her yılın ocak ve temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez, bir önceki 6 aylık dönemdeki memur maaş artış oranı dikkate alınarak TOKİ'nin tespit ettiği oranda artırılacak. İlk artış sözleşme tarihine göre belirlenecek.

Taban fiyatlar bodrum ve giriş katlar için mi geçerli?

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön