19 / 05 / 2024

Ucuz konut ödemesinde tartışma yaratan 3 önemli detay

Ucuz konut ödemesinde tartışma yaratan 3 önemli detay

Aylık 2 bin 280 TL ile 3 bin 187 lira arasında değişen taksit tutarları zamlanacak mı? Taksitler her yıl aratacak mı? Taksit ödemeleri ne zaman başlayacak. İşte merak edilen ve tartışma yaratan detaylar...



Konut kredisinde aylık kredi ödemelerinin sabit olduğunu ve yıllar içinde daha ödenebilir hale geldiğini belirten Ekonomist Ozan Gündoğdu ise başvuranlar arasında 20 yıl boyunca aynı taksiti ödeyeceğini sananlar olduğunu belirterek 2042'ye kadar her yıl taksit tutarlarına enflasyon farkının ekleneceğini söyledi.

Taksit tutarındaki artış konusunda TOKİ'nin yetkilendirildiğine dikkat çekilirken ekonomik gelişmelere ve küresel gidişata göre bu taksitlere memur maaşlarından daha büyük bir zam yapılabileceğine de dikkat çekildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön