29 / 04 / 2024

Ulaşıma bir zam daha: Toplu taşıma yüzde 63, taksi ücretlerine yüzde 65 zam

Ulaşıma bir zam daha: Toplu taşıma yüzde 63, taksi ücretlerine yüzde 65 zam

Akaryakıt fiyatlarının artmasının ardından toplu taşımaya zam haberleri de peş peşe geliyor. Bir ilde daha toplu ulaşım zamlandı. İşte detaylar...



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında alınan kararla, toplu taşıma ve taksi ücretlerine büyük oranda zam yapıldı. Karar doğrultusunda, toplu taşıma ücretleri yüzde 63, taksi ücretleri ise yüzde 65 oranında artırıldı.

Toplu taşımaya yüzde 63 zam

Minibüsçüler ve Otobüsçüler Odası ile yapılan görüşmeler sonucunda alınan zam kararıyla birlikte şehir içi ulaşım ücretleri ciddi bir yükseliş yaşadı. Daha önce 8 TL olan şehir içi ulaşım ücreti, 13 TL'ye yükseltildi. Öğrenci, öğretmen ve 60 yaş üstü indirimli bilet fiyatı 5,5 TL'den 9 TL'ye çıkarıldı. Abonman ücreti ise 3,25 TL'den 5 TL'ye çıkarıldı.

Taksi ücretleri de zamlandı

Taksi ücretlerinde de önemli bir artış yaşandı. İndi bindi ücreti 40 TL'den 66 TL'ye yükseltildi. Bu zam, taksi kullanıcılarının özellikle kısa mesafe yolculuklarda daha fazla ödeme yapmasına neden olacak.

Vapur ücretlerine de zam geldi!

Vapur ücretleri de yeni tarife doğrultusunda değişti. Buna göre, vapur biletleri de önemli ölçüde zamlanmış durumda. Örneğin, 9,5 TL olan vapur bilet ücreti 15 TL'ye çıkarıldı. İndirimli bilet fiyatı 6,75 TL'den 11 TL'ye, abonman ücreti ise 4,75 TL'den 8 TL'ye yükseltildi.

Bu yeni zamlarla birlikte Kocaeli'de ulaşım maliyetleri önemli ölçüde artmış durumda. Bu durum, vatandaşların günlük yaşantısını ve bütçesini etkileyecek gibi görünüyor.  Ulaşım zamlarının yerel ekonomi ve halk arasındaki etkileri yakından takip edilecek.

Akaryakıt fiyatlarının etkisi

Gelen zamların ana nedeni olarak artan akaryakıt fiyatları gösteriliyor. Son dönemde benzin ve motorine gelen üst üste zamlar toplu taşıma maliyetlerini de oldukça etkiledi. Artan akaryakıt giderleri nedeniyle birçok ilde toplu taşımaya zam yapıldı. Son olarak bu iller arasına Kocaeli de katılmış oldu. İstanbul'da benzinin litre fiyatı 36.13 TL olurken, motorinin litre fiyatı 36.51 TL'ye yükseldi. 

Enflasyona vurgu yapıldı: Faizler 15 yılın zirvesinde

Avrupa'nın en yaşanabilir şehirleri belli oldu: İstanbul'un sıralamadaki yeri şoke etti

Bir şehirde daha toplu taşımaya zam geldi: Yüzde 80 zam

 


Geri Dön