27 / 04 / 2024

Ülkü Uçar: Arsalara imar verilmeli!

Ülkü Uçar: Arsalara imar verilmeli!

Adana'da imara kapalı alanlar nedeni ile başta emlakçılar olmak üzere bir çok sektörde durgunluk yaşanmaya devam ediyor. Yaşanan bu durgunluğun giderilmesi için acilen bu arsaların imara açılması isteniyor.




Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız  Adana  Emlakçılar Odası Başkanı Ülkü Uçar, imara kapalı arsaların imara açılması ile 300 meslek grubunun hareketleneceğini savundu. 

Şuan gayri menkul fiyatlarının yüksek olmasının sebebinin de bundan kaynaklandığını belirten Uçar, "Fiyatlar bir hayli yüksek bununda sebebi arsa üretilmiyor. Elimizde arsalarımız var ama imara kapalı. İnşaat alanlarımız yok. Her yer imara kapalı durumda. Belediyelerin bir an evvel imar problemini çözüp imara kapalı olan alanlara yeniden imar izni vererek düzeltmesi gerekiyor, "dedi. 


İmara açılacak arsalar sayesinde piyasanın hareketleneceğini öne süren Uçar, "Buda gayrimenkul sektörünün, arsa sektörünün, müteahitlerin, emlakçıların ve yaklaşık bunla beraber 300 meslek grubunun hareketlenmesine sebep olacaktır. İmara kapalı yerlere imara açarsak ciddi anlamda bir hareketlilik yaşatır. 


Gayrimenkul fiyatlarında da bir düşüş olur." ifadelerini kullandı. 

Yaz aylarında emlakçıların iş yapamadan oturduklarını savunan Uçar, "Gayrimenkul konusunda ciddi bir durgunluk yaşıyoruz. Özelikle son 3 ayımız çok ciddi durgun dönemde geçti. 

Tabii ki bizim buranın çok aşırı sıcak olması insanların yayla ve denizlere gitmiş olması piyasayı bir hayli durdurdu. Emlakçı arkadaşlarımız yaz ayını oturarak geçirdiler ama bundan sonrası okulların açılması ile biz bölgemizde gayri menkul piyasasının açılacağını düşünüyoruz." diye konuştu. 


Adana İlk Haber


Geri Dön