09 / 05 / 2024

Adana Emlakçılar Odası

Adana Emlakçılar Odası

Adana'da imara kapalı alanlar nedeni ile başta emlakçılar olmak üzere bir çok sektörde durgunluk yaşanmaya devam ediyor. Yaşanan bu durgunluğun giderilmesi için acilen bu arsaların imara açılması isteniyor.

Emlakçılar Odası uyarıda bulundu! Arsa payı konut alırken dikkatli olun!

Antalya Emlakçılar Odası, müteahhitlerden arsa payı karşılığı konut almak isteyenleri risklere karşı uyardı. 

Emlakçılar Odası Başkanı Hacıoğlu'ndan ev sahibi kiracı kavgaları için flaş açıklama! Her şeyin suçlusu yüzde 25 sınırı!

Kocaeli Emlakçılar Odası Başkanı Alpay Hacıoğlu ev sahibi kiracı kavgaları ile ilgili flaş bir açıklama yaptı. Hacıoğlu yaptığı açıklamada her şeyin suçlusunun yüzde 25 sınırı olduğunu söyledi.

Emlakçılar Odası'ndan ev kiralayacaklara uyarı: Yüz yüze gelmeden ev için ödeme yapmayın!

Kahramanmaraş depremlerinin ardından Mersin'de konut stoku tükenirken, ev kiraları 20 bin liraya kadar yükseldi. Her fırsatı değerlendiren emlakçılar ise türlü türlü oyunlara başvurmaya başladı. Emlakçılar Odası Başkanı Mehmet Sinan Canpolat ise ev kiralayacakları uyardı.

Antalya Emlakçılar Odası Başkanı: Kiralar arttı, memurlar tayin istiyor! 

Antalya Emlakçılar Odası Başkanı İsmail Çağlar ile konut sektöründeki son durumu değerlendirdi. İsmail Çağlar, Antalya'da ev kiralarının arttığına dikkat çekti. İşte ayrıntılar...  

Ev kiraları uçuyor! İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı herkesin söylemekten çekindiği gerçeği açıkladı

İstanbul'da ev kiralarının uçuşa geçmesi, vatandaşın cebini de bir hayli zorluyor. İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa, en sonunda gelin, kaynana ve eltinin bir arada yaşamak zorunda kalacağını dile getirdi.

Pazar tahtalarını müteahhitler ve emlakçılar alıyor!

İstanbul'da yıllar önce kura çekilerek alınan pazar tezgahları babadan oğula devrediliyor. İstanbul Umum Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Mesut Şengün ise "Tahta sahibi kişiler arasında hostesler, sanatçılar, iş adamları, müteahhitler, emlakçılar var" diye konuştu.

Adana'da konut satışlarında tarihi rekor!

Adana Emlakçılar Odası Başkanı Ülkü Uçar, geçen yıl, kredilerin sıfır konutlarda 0,64, ikinci el konutlarda 0,74'e düşmesiyle beraber satılan 33 bin 276 konutla, kentte tüm zamanların en fazla konut satışının gerçekleştirildiği belirtildi.

Samsun'da emlakçılar zor zamanlar geçiriyor!

Samsun Emlakçılar Odası Başkanı Mevlüt Oral, Samsun'da emlak piyasasının sıkıntılı süreç geçirdiğini dile getirdi. 

Konya Emlakçılar Odasından fiyat artışı uyarısı!

Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay yaptığı açıklamada konutlardaki fiyat artışlarının emlak sektörünün durmasına neden olduğunu söyledi.

Sedat Altınay: Emlakçılar mücbir sebepten yararlanmalı!

Koronavirüs nedeniyle emlakçıların da zor bir dönem geçirdiğini belirten Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay “Bir meslek kolu olarak emlakçıların da mücbir sebepten yararlanmalarını ve ödemelerinin ertelenmesini istiyor'' diye konuştu.

Emlakjet, Kocaeli Emlakçılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası güçlerini birleştirdi!

Kocaeli Emlakçılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile işbirliği yapan Emlakjet, yeni üye olacak gayrimenkul ofislerinin emlak odası aidatlarını karşılayacak...

Emlakçılar konut kredi faizlerinde indirim bekliyor!

İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Güleroğlu, konut kredi faiz oranlarının aşağı çekilmesi halinde konut satışlarının artabileceğini belirtti...

Adana'da emlakçılara imar barışı anlatıldı!

Adana'da "İmar Barışı ve Getirdikleri" konulu toplantı gerçekleştirildi. İmar barışı toplantısı Adana Emlakçılar Esnaf Odası tarafından ATO konferans salonunda gerçekleştirildi. 

Adana Emlakçılar Odası Haberi

Adana Emlakçılar Odası


Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Adana Emlakçılar Odası Başkanı Ülkü Uçar, imara kapalı arsaların imara açılması ile 300 meslek grubunun hareketleneceğini savundu. 

Şuan gayri menkul fiyatlarının yüksek olmasının sebebinin de bundan kaynaklandığını belirten Uçar, "Fiyatlar bir hayli yüksek bununda sebebi arsa üretilmiyor. Elimizde arsalarımız var ama imara kapalı. İnşaat alanlarımız yok. Her yer imara kapalı durumda. Belediyelerin bir an evvel imar problemini çözüp imara kapalı olan alanlara yeniden imar izni vererek düzeltmesi gerekiyor, "dedi. 


İmara açılacak arsalar sayesinde piyasanın hareketleneceğini öne süren Uçar, "Buda gayrimenkul sektörünün, arsa sektörünün, müteahitlerin, emlakçıların ve yaklaşık bunla beraber 300 meslek grubunun hareketlenmesine sebep olacaktır. İmara kapalı yerlere imara açarsak ciddi anlamda bir hareketlilik yaşatır. 


Gayrimenkul fiyatlarında da bir düşüş olur." ifadelerini kullandı. 

Yaz aylarında emlakçıların iş yapamadan oturduklarını...