29 / 04 / 2024

Uncuoğlu inşaatta 35 yıllı geri bıraktı!

Uncuoğlu inşaatta 35 yıllı geri bıraktı!

İnşaat sektöründe 35 yılı geride bırakan Uncuoğlu, bu alanda birçok proje hayata geçirdi. Firma bunun yanı sıra dünyaca ünlü Çankırı kaya tuzunu işleyerek, “Yaran Tuz” markasıyla piyasaya sunuyor...



1983 yılından bu yana Çankırı’da inşaat sektöründe faaliyet gösteren Uncuoğlu A.Ş., aradan geçen 35 yılda sektörde yaşanan gelişmeleri ve değişimi yakından takip ederek, büyük projelere imza attı.

Para'da yer alan habere göre; Yönetim Kurulu Başkanlığım Mustafa Genç’in yaptığı Uncuoğlu A.Ş., 2006 yılında Kurşunlu’ya bağlı Çavundur beldesinde inşasını yaptığı 63 adet afet konutunu süresinden önce teslim ederek TOKI müteahhitliğine başladı. 2011 yılında İstanbul Atatürk Öğrenci Yurdu ikmal inşaatı yüklenicisi Varyap İnşaat taşeronu olarak 11 adet binanın yıkım taahhüdü işine başlayan firma, kurumsal bir kimlik kazanarak güvenli ve özenli üretim gayreti içinde çalışmalarına devam ediyor

BÜYÜK PROJELERİN ARANAN İSMİ

Uncuoğlu A.Ş. şu anda Bezmialem Vakıf Üniversitesi ve  Ankara  Esenboğa Havaalanı’nın  3. pat saha genişletmesi çalışmasında Kiska-Sera-AKM alt taşeronu olarak yıkım, söküm ve hafriyat işlemlerini sürdürüyor.

Yönetim Kurulu’nda Burak Ali Genç (İdari İşler), Orhan Kılıçtan (Hukuki İşler), inşaat Mühendisi Berat İsmail Genç, Harita Mühendisi Yunus Caca ve Elektrik Mühendisi Emrah Avşar’ın görev aldığı Uncuoğlu A.Ş.’nin bugüne kadar yaptığı projeler şöyle sıralanıyor:

Ankara-Sincan’da 21 adet konut için riskli yapı raporunun hazırlanması ve bakanlıktan onay alınması, Osmaniye-Bahçe RES Projesi sondaj ve jeoteknik çalışmaları (Zorlu Enerji), Sinop Nükleer Santrali yer seçim sondaj ve jeotektonik çalışmaları (EAŞ-DIA Contruction), Ankara-Bağlıca’da 3 adet okul ve spor salonu yerinin imar ve planına esas je oteknik etüdü (Ankara Çevre ve Şehircilik 11 Müdürlüğü), Ankara Pursaklar Uluslararası Polis Eğitim Merkezi yer seçim sondaj jeoteknik, jeofizik çalışmaları ile Pursaklar imar planına esas jeoteknik çalışması (Pursaklar Belediyesi), Zonguldak-Elvanpazarcık Belediyesi imar planına esas jeoteknik etüd 500 hektar (iller Bankası), Kayseri Mimar Sinan Belediyesi revize imar planına esas jeolojik jeoteknik etüdü 500 hektar (Mimar Sinan Belediyesi), Narh Barajı HES Projesi sondaj çalışmaları (Zorlu Enerji), Kuzey Irak Rashawa Barajı ve HES Projesi jeoteknik etüd (Galkon), İstanbul Zeytinburnu Atatürk Öğrenci Yurdu yıkımı (Varyap), İstanbul Ümraniye Devlet Hastanesi hafriyat işi (YDA inşaat), Ankara Bal-gat Eczacılar Birliği merkez binası yıkımı, Ankara Kızılcahamam Orman işletmesi Genel Müdürlüğü sosyal tesisleri hafriyatı ve yıkımı, Çankırı-Kurşunlu 63 adet afet konutları yapımı (TOKİ), Çankırı-Yapraklı Sarıkaya Köyü afet konutları yapımı (AFAD).

"YARAN TUZ" MARKASIYLA PİYASADA

İnşaat sektörünün yanı sıra, dünyaca ünlü Çankırı kaya tuzunu da işleyerek “Yaran Tuz” markasıyla halkın hizmetine sunan Uncuoğlu A.Ş., özellikle son yıllarda yerli-yabancı turistlerin ilgi odağı haline gelen “tuz odaları” ile bölge turizmine de katkı sağlıyor. Uncuoğlu A.Ş. bünyesindeki Yaran Tuz, sofralık tuz ve kristal kaya tuzu üretiminin yanı sıra doğal güzelliğiyle büyük ilgi çeken tuz lambası imalatı da yapıyor.

TUZ ODALARINA İLGİ ARTIYOR

Çankırı’nın meşhur kaya tuzu ile yapılan tuz odalarının insan sağlığı açısından büyük faydalar sağladığı son bilimsel araştırmalarla da kanıtlandı. Kaya tuzları, içerisinde bulunan mineral ve elementler sayesinde insan sağlığı açısından oldukça faydalı. Kaya tuzu içerisinde bulunan moleküllerin oldukça küçük yapılı olması, insan vücuduna kolayca nüfuz etmesini, deri altına hızlıca geçen yapısı sayesinde de tedavilerin hızlı sonuç vermesini sağlıyor. Tedavi yöntemleri arasında tuz odalarında yapılan tedaviler en çok ilgi görenler arasında yer alıyor. Solunum yolu hastalıkları başta olmak üzere deri hastalıkları, böbrek hastalıkları ve idrar yolu hastalıklarının tedavisinde kullanılıyor. Yaran Tuz firması tarafından vatandaşların hizmetine sunulan tuz odaları, insan sağlığına faydaları ortaya çıktıkça biraz daha fazla ilgi görüyor.


Geri Dön