08 / 05 / 2024

Üniversite öğrencilerine flaş haber! Gençlik ve Spor Bakanı peş peşe açıkladı!

Üniversite öğrencilerine flaş haber! Gençlik ve Spor Bakanı peş peşe açıkladı!

KYK yurt ücreti ödemeleri için öğrencilerin beklediği açıklama Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’ndan geldi.  İşte detaylar...



KYK yurt ödemesi yapılacak mı, ne zaman? soruları nihayet cevabını buldu. Kahramanmaraş merkezli 11 kenti etkileyen depremlerden sonra YÖK üniversitelerde online eğitim kararı alırken depremzedeler de KYK yurtlarına yerleştirildi. Alınan kararın ardından yaşadıkları kentlere dönen öğrenciler, KYK yurt ücretleri için yapılacak açıklamaya yoğunlaşmıştı. Merak edilen konuya ilişkin Bakan Kasapoğlu'ndan açıklama geldi. Twitter hesabından açıklama yapan Kasapoğlu, şubat ayında ve bahar yarıyılında yurtta kalmayan öğrencilerin yurt ücreti ödemelerinin söz konusu olmadığını belirtti.

KYK YURT ÜCRETİ YATIRILACAK MI?

Bakan Kasapoğlu, GSB Yurtlarından ayrılan üniversite öğrencilerinin herhangi bir yurt ücreti ödemelerinin söz konusu olmadığını ifade etti.
Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Kasapoğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

Yurt ücretleriyle ilgili şubatta ve bahar yarıyılında yurtta kalmayan öğrencilerimizin elbette herhangi bir ücret ödemeleri söz konusu değildir.
Depremin yaşandığı kentlerden öğrencilerimiz ise yurtta kalsalar dahi ödeme yapmayacaklardır.

Üniversite öğrencilerine flaş haber! Gençlik ve Spor Bakanı peş peşe açıkladı!

ÜCRETLERİ İADE EDİLECEK Mİ?

Yapılan açıklama sonrası KYK yurtlarından ayrılan üniversite öğrencileri de ücretlerin iade edilip edilmeyeceğini sorgulamaya başladı.

KYK yurt ücretlerinin iade edileceğine ilişkin şimdilik resmi bir açıklama yapılmadı.
 

KYK YURT ÜCRETİ NE KADAR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2022 yılı eylül ayında yaptığı açıklamada "Yurt ücretlerinde herhangi bir artışa gidilmemiştir. 250 lira ile 450 lira arasından değişen yurt ücretlerinin değişmeyeceğinin müjdesini vermek istiyorum" demişti.

Tütün ve alkol ürünlerinin satışında flaş gelişme! Resmi Gazete’de yayımlandı!

Depremzedelere iş kapısı açıldı! İŞKUR 22 binden fazla işçi ve personel alacak!

Asgari ücrete ara zam gelecek mi? Çalışma Bakanı açıkladı! İlk kez rakam verildi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön