15 / 05 / 2024

Ünlü bankalardan son dakika petrol açıklaması! Brent petrolde neler oluyor?

Ünlü bankalardan son dakika petrol açıklaması! Brent petrolde neler oluyor?

Küresel bankacılık devleri Morgan Stanley ve UBS, bu sene için ham petrol fiyatlarına ilişkin tahminlerini aşağı çekti. İşte merak edilen o ayrıntılar...



Brent petrolü, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesinden sonra, Mart ayının başlarında 120 doların üstünde zirve kaydetmişti. Petrol fiyatları sene içinde ulaştığı zirveden bu güne yaklaşık yüzde 30 değer kaybı yaşadı. 

Uzmanlar, petrolün gelecek birkaç ayda daha da düşmesini öngörüyor. Fakat, ekonomiler toparlanma gösterdikçe ve Rus ham petrolünde arz kısıtlandıkça fiyatların gelecek sene tekrar yükselebileceğine dikkat çekiliyor.

Ünlü bankalardan son dakika petrol açıklaması! Brent petrolde neler oluyor?

Sözcü'de yer alan habere göre; ABD merkezli Morgan Stanley ve İsviçre merkezli UBS petrol fiyatlarını değerlendirdi. 

ABD merkezli Morgan Stanley, banka enflasyon ve talepteki keskin yavaşlama sebebiyle Brent petrol için kısa vadeli görünümünü düşürürken; 3. çeyrek için fiyat görünümünü varil başına 12 dolar azalttı ve 98 dolar; 4. çeyrek içinse 95 dolara çekti. 

İkinci çeyrekten itibaren daha sıkı bir pazar gördüğü için 2023 için üç aylık tahminleri 100 dolar ve üzerinde bıraktı. 

Rusya’nın petrol ihracatının, 2023 yılının başına kadar günde 1,5 milyon ila 2 milyon varil arasında bir düşüşle tahminen önemli ölçüde gerilemesi öngörülüyor. 

Ünlü bankalardan son dakika petrol açıklaması! Brent petrolde neler oluyor?

İsviçre merkezli UBS, banka Brent için yıl sonu tahminini Çin’deki karantinalar ve Rusya’nın hala yüksek olan ihracatı sebebiyle  varil başına 15 dolar düşürerek 110 dolara düşürdüğünü ifade etti. 

Çin’deki kısıtlamalar, Ağustos ayında ham petrol ithalatındaki artışa rağmen kısa vadede talepteki toparlanmada yavaşlamaya neden olacak. 

Stratejik rezerv satışlarının sona ermesi ve pazarın daralmasıyla beraber, Brent ham petrolünün 2023 Eylül'ün sonunda varil başına 125 doları bulması tahmin ediliyor. 

Ünlü bankalardan son dakika petrol açıklaması! Brent petrolde neler oluyor? 

Goldman Sachs analistleri ise 2 Eylül günü yayınlanan bir notta, bankanın Rusya petrol ihracatında bir fiyat sınırı üzerinde anlaşmaya varılması halinde Brent’in varil başına 125 dolarlık 2023 tahminine doğru ulaşmasını öngördüğünü belirtti. 

Böyle bir senaryoda, Rus arzının savaş öncesi seviyelere kıyasla günde 1 milyon varil gerilemesi olasılıklar arasında yer alıyor. 

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinin detaylarını açıkladı

Benzin, motorin, LPG fiyatları düşecek mi? Sürücüler şimdi bakın! Opet, Shell, BP, Total, PO 13 Eylül 2022 fiyat listesi

10 soruda TOKİ İstanbul Sosyal Konut Projeleri


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön