08 / 05 / 2024

Ünlü ekonomist İslam Memiş altının rekor kıracağı tarihi açıkladı! Güvenli yatırım şeklini duyurdu

Ünlü ekonomist İslam Memiş altının rekor kıracağı tarihi açıkladı! Güvenli yatırım şeklini duyurdu

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, altın rekor kıracağı tarihi açıklarken, “Güvenli liman” dediği yatırım şeklini duyurdu. İşte detaylar…



“GÜVENLİ LİMAN OLMAYA DEVAM EDECEKTİR”

Altının hali hazırda güvenli liman olacağını açıklayan Memiş, "Gördüğümüz düşüş trendinde, baskılanmada elinde dolar olan vatandan için önemli bir fırsat vermiş oluyor. Altın, olumlu yönde etkilenmeye devam eder ve güvenli liman olmaya da beraberinde getirir.

Her ne kadar faiz artırımı devam etse de FED aynı şekilde bu para politikasındaki olumsuz sıkılaştırma sebebiyle enflasyonun önünde çok da duramayabilir" ifadelerini kullandı

“ENFLASYONLDA MÜCADELE ÇOK KOLAY OLMAYACAK”

Memiş, tüm bunların yanı sıra enflasyona da değindi. Enflasyonla mücadelenin çok kolay olmayacağını bildiren Memiş, "Mevsimsel etkilerden sebepli yatay bir zaman dilimi olabilir fakat enflasyonla mücadele çok kolay olmayacak gibi duruyor.

"Bu da en fazla doların karşısında değeri düşen altının yine aynı şekilde 2022 yılının sonuna doğru iki bin dolar seviyelerine doğru ataklar gerçekleştirmesine sebep olabilir" dedi.

2 BİN DOLAR SEVİYESİNİN ÜZERİNDE ATAKLAR GÖREBİLİRİZ”

Memiş, 2 bin dolar seviyesinin altını çizerken, "Jeopolitik riskler örneğin. Böyle bir durum yaşanırsa geçtiğimiz mart ayında olduğu gibi iki bin dolar seviyesinin üstünde ataklar görebiliriz." 

Fakat olayın tamamına baktığımızda altın fiyatları, düşük seviyelerde durmaya devam ediyor” şeklinde cümlelerini sonlandırdı.

EDİTÖR NOTU: Bu haber 21 Temmuz 2022 tarihinde saat 09.00’da yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 17,59 Türk Lirası, euro 17,98 Türk Lirası, altının gramı ise 957 Türk Lirası değerinde.

Ünlü ekonomist İslam Memiş altının rekor kıracağı tarihi açıkladı! Güvenli yatırım şeklini duyurdu

Zamlı emekli maaşlarının ödeneceği tarih belli oldu! İşte 2022 Temmuz SSK ve Bağ - Kur emekli maaşlarının yatacağı tarih

Hyundai i20’de büyük temmuz kampanyası devam ediyor! 7000 TL indirim fırsatını yakala! İşte 20 Temmuz 2022 fiyat listesi

Doğal gazda korkutan alarm verildi! Bu kış doğal gazsız kalınabilir

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön