02 / 05 / 2024

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer doların ne zaman 18 lira olacağını açıkladı! Şoke olmayın

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer doların ne zaman 18 lira olacağını açıkladı! Şoke olmayın

Doların 18 TL’ye ulaşacağı zamanı adım adım bekleyen vatandaşların gözü – kulağı ekonomistlerinde söylemlerinde. Para piyasaları uzmanı Selçuk Geçer, öngörülerine devam ederken doların yeni seviyelerini açıkladı. İşte detaylar…



Dünyanın ana gündem konusu dolarken, bu durum Türkiye’de de büyük tedirginliklere sebep olmakta. Dolar tahminleri ile büyük yankı uyandıran ve güven veren ünlü ekonomist ve piyasa uzmanı Selçuk Geçer, doların önümüzdeki günlerde göreceği rakamı açıkladı.

Geçer’in açıklamaları büyük yankı uyandırırken yatırımcıları ise büyük tedirginliğe uğrattı

DOLARDA YENİ SEVİYE YAŞANACAK

Tedirginlik yaratan dolar kurunda yaşanan iniş – çıkışlar için öngörülerini paylaşan ve doların 12 liradan 17 liraya çıkmasını, dolardaki ilk hedef 18 TL olurken, sonrasında ise 19 lira olacak diye değerlendiren Geçer, "Bu seyirlere önümüzdeki günlerde gelirsek şoke olmadık. Dolar, 27 Aralık'ta 12 TL’ye geriledi. Fakat bu artık gerçekleşmeyecek. Merkez Bankası o sıralarda 20 - 30 milyar dolarlık bir para harcaması gerçekleştirmişti. Bu maceranın toplam süresi ise beş ay sürdü. Beş ay içerisinde 12 TL’den yeniden 17.70 TL’ye çıktı. 18 TL’yi saymıyorum. O olay 1 - 2 saatlik” ifadelerini kullandı.

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer doların ne zaman 18 lira olacağını açıkladı! Şoke olmayın


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön