06 / 05 / 2024

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer’den bomba tahmin! Dolar 22 TL olacak! Sakın satmayın

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer’den bomba tahmin! Dolar 22 TL olacak! Sakın satmayın

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın açıkladığı verilere değinen tahminleri ile ünlü ekonomist Selçuk Geçer, kötü haberi duyurdu. Geçer, doların göreceği rakamı açıkladı. İşte detaylar…



Banka hariç yurt dışı yerleşiklerin döviz tevdiat hesabı % 1,4 oranında düşerek, 15,1 milyar dolar, yurt dışı yerleşik bankaların mevduatı da % 8,2 oranında yükselişle 16,9 milyar dolar oldu. Ayrıca, yurt dışı yerleşiklerin TL cinsinden mevduatları 2021 yılının son zamanları baz alındığında % 24,5 oranında artışla 11,8 milyar dolar seviyesinde gerçekleşti. Diğer sektörlerin altında duran ithalat borçları, 2021 yılı sonlarına göre % 11,0 oranında yükselerek 43,1 milyar dolar seviyesine ulaştı.

ÜNLÜ EKONOMİST SELÇUK GEÇER, DOLARIN GÖRECEĞİ RAKAMI AÇIKLADI

Bu durumu ise isabetli dolar tahminleri ile nam salmış olan ünlü ekonomist Selçuk Geçer yorumladı. Selçuk Geçer, kötü haberi resmi sosyal medya hesabı Twitter’dan verdi.

Geçer, dolar kurunun ulaşacağı rakamı tweeti ile duyurdu.

Ünlü ekonomist, "Döviz cinsinden kısa vadeli borç stoku, 182.3 milyar dolarla rekor kırdı. Dolar, 22 TL. hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer’den bomba tahmin! Dolar 22 TL olacak! Sakın satmayın

EDİTÖR NOTU: Bu haber 20 Temmuz 2022 tarihinde saat 11.53’te yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 17,58 Türk Lirası, euro 17,99 Türk Lirası, altının gramı ise 965 Türk Lirası değerinde.

TürkNet’ten internet fiyatlarına dev zam! Yeni zamlardan kimler muaf tutulacak

Dünya devi Netflix batıyor mu? Popüler internet televizyon ağı açıkladı

Altın ve piyasalar uzmanı İslam Memiş gram altının gerçek fiyatını açıkladı! Keşke dolarım olsaydı diyenlerin sırası

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön