02 / 05 / 2024

Ünlü ekonomistten kıyamet senaryosu! “Daha fazla vergiye hazır olun!” dedi ve ekledi

Ünlü ekonomistten kıyamet senaryosu! “Daha fazla vergiye hazır olun!” dedi ve ekledi

Ekonomist Atilla Yeşilada, deprem bölgesini tekrar yapılandırmak için krizdeki Türkiye’nin 100 milyar doları bulan kaynağa ihtiyacı olacağını söyledi. Yeşilada, depremin etkilerini ortadan kaldırmak için “Daha fazla vergiye hazır olun” ifadelerini kullandı.



PARA BASILACAK, BAŞKA ÇARE YOK

Para basılacağını, bundan başka çare olmadığını bunun da enflasyonu artıracağını vurgulayan Atilla Yeşilada, “Dış borçlanma da artacak, fakat kredi notumuz düşük olduğu için maliyeti çok yüksek. Dolar bazında yüzde 8-9 faizle borçlanmanın faturasını da insanlar ödeyecek” dedi. Enflasyonun seçimlere kadar yüzde 50-60 bandında seyredeceğini söyleyen Yeşilada, mevcut hükümet iktidarda kalırsa üç hanelerin görüleceğini belirtti.

Ünlü ekonomistten kıyamet senaryosu! “Daha fazla vergiye hazır olun!” dedi ve ekledi

SİYASİ GERGİNLİK DÖVİZ PİYASASINI SARSABİLİR

Depremden önce bile ekonominin ciddi bir buhran yaşamadan haziranı çıkarması zordu” şeklinde konuşan Yeşilada, “Mayıs ayı o yüzden düşünüldü şimdi daha da zor… Cari açık ve enflasyon beklenenden daha çok artacak, işsizlik yükselecek. Siyasi gerginlik döviz piyasasını sarsabilir. Haziran ayından önce bile dövizde ciddi şok yaşayabiliriz” ifadelerini kullandı. Seçimi ertelemenin uygun bir yolu olmadığını, ısrar etmeleri durumunda hileye kaba güce dönüşeceğini söyleyen Yeşilada, “Sistem buna müsaade etmez, seçimler haziran ayında olur. Aksi halde meşruiyete öyle bir yük gelir ki sonuçları çok ağır olur” sözleriyle konuşmasını noktaladı.

Dünyaca ünlü bankadan gündem sarsacak dolar/TL yorumu! O bankaya göre Türkiye’yi kara günler bekliyor!

Vakıfbank’tan kredi notu düşük olanlara kritik duyuru! Acilen göz atmak gerekiyor!

Çiftçilere müjde! Tarım Bakanlığı’ndan bir destek ödemesi daha! Çiftçiler bu parayı hemen alabilecek!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön