29 / 04 / 2024

Ünlü isimden emekli ikramiyeleri ile ilgili bomba açıklama: 5 bin TL...

Ünlü isimden emekli ikramiyeleri ile ilgili bomba açıklama: 5 bin TL...

Hukuk alanında tanınmış isimler arasında yer alan Ersan Şen, son zamanlarda sık sık gündeme gelen emekli maaşları ve ikramiyelerle ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte Ersan Şen'in emekli maaşları ve ikramiyeleri ile ilgili olarak yaptığı o açıklamalar...



Bu yılın Ocak ayında yapılan maaş düzenlemesi, milyonlarca emekli vatandaşa da  yüzde 49,25 oranında bir zam getirdi. Bununla beraber yapılan zam sonucunda en düşük emekli aylığı 10 bin Türk Lirası seviyelerinde kalmaya devam etti.

Emekli maaşlarındaki dışında bayram ikramiyelerine de yansıyan gelişmelerle beraber bayram ikramiyelerine yüzde 50 oranında zam geldi. Böylelikle, 2 bin Türk Lirası şeklinde olan bayram ikramiyesi 3 bin Türk Lirası seviyelerine yükseltildi. Fakat emekli vatandaşlar yapılan bu zamlardan pek de memnun değiller. Zira hayat pahalılığı nedeniyle elde edilen zamlar, emeklilerin maddi durumunu olumsuz şekilde etkiliyor. Açlık sınırının 15 bin Türk Lirası seviyelerine ulaşması da zamlara gelen tepkilerin bir diğer kaynağı oldu.

Ünlü hukukçu Ersan Şen, emekli vatandaşlara yönelik maaş ve ikramiye düzenlemeleri hakkında çok önemli açıklamalar yaptı.

Ünlü isimden emekli ikramiyeleri ile ilgili bomba açıklama: 5 bin TL...

Merkez Bankası'nın sıkı para politikasına ilişkin görüşlerini de dile getiren  Ünlü hukukçu Ersan Şen, TL'nin piyasadaki fazlalığını azaltma çabasında olduklarını kaydetti. Günboyu'nda yer alan habere göre açıklamasında örneğin, 100 bin Türk Lirası'nın 50 bin Türk Lirası'na indirilmeye çalışacağına değinen Ersan Şen, bu şekilde paraya ulaşma imkanını kısıtlama ve tüketimi kontrol altına alma amaçlarının olduğunu belirtti. 

Hukukçu Ersan Şen açıklamasında enerji fiyatlarındaki artışla mazotun 45 TL'ye çıkması gibi faktörlerle karşılaşılırken, emeklilerin durumu için 10 bin TL'nin yetersiz olduğunu dile getirerek insanca bir maaş istediklerini kaydetti. Şen açıklamasında maaşların asgari ücret seviyesine kadar maaşların gelmesi gerektiğine değindi.

Yaptığı açıklamada son zamanlarda sık sık gündeme gelen emekli ikramiyelerine de değinen Hukukçu Ersan Şen, özellikle büyük şehirlerde emekli maaşlarının yeterli gelmediğine değinerek, "Bayram harçlığı olarak 3 bin Türk Lirası yetmezse, bu sorunu çözmek için 5 bin Türk Lirası dahi yetersiz olabilir" dedi. 

 

İstanbul'da kentsel dönüşümü durdurmak için bin 500 dava açıldı iddiası!

Asgari ücret alan bir kişi 1+1 ev kirası ödeyebilir mi?

Kiracıların ev sahiplerine karşı hakları!


Geri Dön