18 / 05 / 2024

Unutulan rapor parası nasıl alınır?

Unutulan rapor parası nasıl alınır?

Rapor parası her çalışanın aklını kurcalayan bir konudur. Raporu yazılan ancak unutulan rapor parası pek çok kişinin kafasını kurcalamaktadır. İşte bu konuya dair detaylar!



UNUTULAN RAPOR PARASI NASIL ALINIR?

Verilen rapor kapsamında uygunluk durum tespiti bilindiği üzere SGK görevlileri tarafından yapılmaktadır. Eğer rapor yetkililer tarafından onaylanmış, kabul edilmiş ise PTT kapsamında gerekli ödemeler yapılmaktadır.

Ödemelerin tamamlanmasından sonra kişiler PTT’ye giderek unutulan rapor parasını alabilme olanağına sahip olurlar. Bu işlemden sonra da kişilere onaylama süreci ile alakalı SMS gönderilir, bilgilendirme yapılır. Gönderilen SMS ile de istenen tutar kişilere geri verilir. Kişilerin istedikleri tutar kendi şahsi banka hesapları üzerinden yatırılır. Aynı zamanda kişiler bankaları vasıtası ile sorgulama işlemlerini de gerçekleştirebilme imkanı verilir. Geri ödenmeme ihtimali ise kişilerin rapor süresinin 3 günün altında olması halinde gerçekleştirilir.

RAPORLU GÜNLER SİGORTADAN SAYILIR MI?

Raporlu günler, sigorta olarak sayılır. Raporlu günlere dair işverenin kural olarak, ücret ödeme yükümlülüğü olmadığı ortaya konulmasında fayda vardır. Bu halde işçisine bunu bildiği halde ücret ödemeyen işveren, SGK'ya raporlu günleri 01-İstirahat olarak bildirir ve bu şekilde bu işçi için sigorta primi ödenmemektedir.

Ziraat Bankası TOKİ iade parası nasıl alınır? TOKİ iade paraları hangi bankaya yatıyor?

Altın fiyatları enflasyon karşısında çaresiz kaldı! Ünlü isimden bomba analizler! İşte detaylar!

Araç almak isteyenler şok oluyor! ÖTV indirimi ile bu araçlardan birini alabilirsiniz! İşte güncel fiyatlar!


Geri Dön