17 / 05 / 2024

Üretici isyan etti! Tarlada farklı markette farklı

Üretici isyan etti! Tarlada farklı markette farklı

Yükselen maliyetler üreticiyi hala mağdur konumda tutarken, tarlada anca soğanın kilogram fiyatı 6-7 TL'lere kadar gerileyebiliyor. Yeni ürün toplama dönemine rağmen soğan rafta 15 TL'den satılırken, hâlâ 30 TL'den satan marketler var.



Öte yandan Adana’da hal ücretlerine bakıldığında beyaz soğanın ortalama ücretinin 10 TL oranlarında olduğu görülüyor. Bunun özellikle metropol kentlere olan yolculuğu düşünüldüğünde bu ücret etiketinin 15 TL'lere erişmesi muhtemel. Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, ücretlerin ileriki günlerde daha da ineceğini belirtti. Doğan, “Yaklaşık 1 ay süresince soğan ücretleri hiç düşmedi. Kilogramı 17-18 TL'den soğanlar piyasaya girdi. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nden işçi gelmediği için de soğanlar toplanamadı ve ücretler yüksek seyretti. 3-4 gündür soğan ücretleri tam dip yaptı. Şu anda soğanın tarlada toptan kg ücreti 7-8 TL arasında. Hatay soğanı da  Adana  soğanından 1-2 TL daha fazla” diye konuştu.

Üretici isyan etti! Tarlada farklı markette farklı

‘YÜZDE 30 FİRE VAR’

Ankara Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği'nin Başkanı  olan Hasan Kılınç ise, “Soğanla alakalı bu seneki risk; soğan biraz erken ekince verim çok olur diye genelde yetiştirici, biraz daha erkene alır, erken ekmeye uğraşır. Bu defa de iklim değişikliği en önemli faktör. İklim değişikliğinden ötürü geç donlar geldi. Soğanda yüzde 30 fire var. Kesinlikle dünyanın her yerinde olduğu gibi Türkiye’de tarım desteklenmek mecburiyetinde” dedi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön