16 / 05 / 2024

 Ürünlere yoğun talep! 2023'te rekor bekliyorlar

 Ürünlere yoğun talep! 2023'te rekor bekliyorlar

 Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, 2022 senesinde hem satış hem de ürün çeşidini çoğalttıklarını ifade ederek,  2023 yılında perakendede 1,5-2 milyar, ihracatta da 250-300 milyon TL seviyelerinde gelir beklediklerini söyledi.



Fiskobirlik, Türkiye'de tarım sektörüne yönelik bir kuruluş olarak kurulmuştur. Fiskobirlik, ülkenin tarımsal imalatını çoğaltmak  ve tarım sektörünün büyümesinin sağlamak hedefiyle çalışmaktadır. Kuruluşun temel faaliyetleri içerisinde, üreticilerin maliyetlerini düşürmek,  ürün kalitesini yükseltmek, pazarlama ve satış desteği sağlamak gibi hizmetler yer almaktadır. Fiskobirlik ayrıca üreticilerin ekonomik,  sosyal ve kültürel gereksinimlerini karşılamak için kredi ve sigorta hizmetleri de sunmaktadır.

Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, 2022 senesinde hem satış hem de ürün çeşidini artırdıklarını belirterek,  2023’te perakendede 1,5-2 milyar, ihracatta da 250-300 milyon lira civarında ciro hedeflediklerini söyledi.

 Ürünlere yoğun talep! 2023 te rekor bekliyorlar

Bayraktar, 2023 senesinde perakendede 1,5 – 2 milyar TL; ihracatta 250 – 300 milyon TL arası ciro hedeflediklerini İfade etti. fındık sahasında istihdamı çoğaltacaklarını aktardı. Bayraktar, ” “Son bir ayda 40-50 kişiyi işe aldık, hala ihtiyacımız var. FİSKOBİRLİK olarak bundan sonra her geçen sene belki de 50-100 kişiyi çok rahat işe alacaktır. Toplamda binin geçen istihdamımız var.  İmalat tesisimizde 550 civarında, tüm bölgelerle beraber binin üzerinde” ifadelerinde bulundu.

İhracatta katma değerli ürünlerin satışını yapmayı hedeflediklerini anlatan Bayraktar, sektörde rekabetin çok kuvvetli olduğunu, dünya devleri ile yarıştıklarını söyledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön