23 / 07 / 2024

UTSO, inşaat sektörü için Almanlardan bilgi aldı!

UTSO, inşaat sektörü için Almanlardan bilgi aldı!

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası tarafından inşaat sektöründe faaliyet gösteren üyelerine yönelik düzenlenen BAU Fuar ziyareti programı kapsamında Münih Ticaret ve Sanayi Odası ziyaret edildi.




Uşak Ticaret ve Sanayi Odası üyesi inşaat sektöründe faaliyet gösteren 32 kişilik heyete, Münih Ticaret ve Sanayi Odası yetkilileri tarafından Alman inşaat sektörü hakkında bilgi verildi. Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Aytaç YÜCE yaptığı açıklamada, Münih Ticaret ve Sanayi Odası'na gerçekleştirdikleri ziyarette inşaat sektöründe Almanya'da uygulanan iş sağlığı ve güvenliği hakkında bilgi aldıklarını belirtti. YÜCE, Almanya'da yıllar itibariyle sektörde yaşanan iş kazalarına karşı alınan önlemler ve iş kazalarının önlenmesi için kullanılan teknik ekipmanlar hakkında yapılan sunumun heyete çok faydalı olduğunu söyledi. 


İnşaat Meslek Birliği Yetkilisi Reinhard AMLER gerçekleştirdiği sunumda, inşaat sektöründe 2001 yılında bin kişide 82,22 kişi olan iş kazası oranının, 2012 yılında 58,72 kişiye düştüğünü belirtti. 2018 yılına kadar iş sağlığı ve güvenliği konusunda yapacakları hedefleri ve çalışmalara da belirten AMLER, sunumun ardından katılımcıların sorularını yanıtladı. 


Uşak Olay Gazetesi


Geri Dön