26 / 07 / 2024

Uzman isim uyardı: Gram altın ne zaman satılır? 

Uzman isim uyardı: Gram altın ne zaman satılır? 

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, TV100'deki yazısında  gram altındaki yükselişle birlikte satış düşüncesinde olanlara yönelik değerlendirmelerde bulundu. İşte detaylar...


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


İlk olarak ons altın (XAU/USD) üzerindeki değerlendirmelerini paylaşan Memiş, bu hafta bin 960 direncini takip ettiklerini söyledi. Kısa vadede ise bin 920 dolar seviyesini destek olarak izleyeceklerini belirtti. İkinci yarıda ise hedeflerinin 2 bin 150-2 bin 250-2 bin 300 dolar seviyeleri olduğunu ifade etti. Kısa vadede yatay bir seyir beklediğini ve daha sonra yükseliş trendine geçilebileceğini söyledi.

Ardından gram altın hakkında değerlendirmelerine geçen Memiş, gram altının dolar/TL kuruyla ilişkisini sürdürdüğünü belirtti. Gram altının yılın ilk yarısında dolar/TL kuru destekli olarak yükselerek bin 663 liraya ulaştığını ifade etti. Yılın ilk yarısında yatırımcılara yüzde 50 kazanç sağladığını söyleyerek bu konuda birinciliği kimseye kaptırmadığını belirtti. Memiş, bin 585 ile bin 668 lira arasında geniş bir bandı takip ettiğini ve düşüşlerin alım fırsatı olarak değerlendirilebileceğini söyledi. İkinci yarıda ise bin 770 ile bin 800 lira seviyelerinin hedef konumunda olduğunu belirtti. 

 


Geri Dön