19 / 05 / 2024

Uzmanlar uyarıyor! Borsada yeni pozisyon almadan önce bu seviyelere aman dikkat edin! İşte o kritik seviye!

Uzmanlar uyarıyor! Borsada yeni pozisyon almadan önce bu seviyelere aman dikkat edin! İşte o kritik seviye!

Deprem felaketinin ardından Borsa İstanbul’da pozitif hava sürerken, uzmanlar, yatırımcıları temkinli olması konusunda uyarıyor. Borsada belli direnç noktalarının aşılmaması halinde yükselişin kalıcı olmayacağını ileri süren uzmanlar, bir müddet ‘bekle-gör’ moduna geçilmesini öneriyor.



BORSADA BU SEVİYEYE DİKKAT!

Uzmanlar uyarıyor! Borsada yeni pozisyon almadan önce bu seviyelere aman dikkat edin! İşte o kritik seviye!

Ufuk Korcan, BIST 100 endeksinde özellikle 5 bin 385 puanın kırılamaması halinde temkinli olmakta yarar olduğuna dikkat çekti.  Korcan’a göre, olası böyle bir senaryoda yeniden 4 bin 470 puanlı seviyelerin test edilme riski olabilir. Haftalık grafikte yer alan indikatörlerin hala pozitif yönde sinyal üretmemesinin aşağı yönlü riskler konusunda temkinli olunması gerektiğini gösterdiğini kaydeden Korcan, dolayısıyla mevcut seviyeler itibarıyla endeksin oldukça kritik bir bölgede olduğunu ileri sürdü. Uzmanların da yatırımcıları dikkatli olmaları konusunda uyardığına işaret eden Korcan, bir müddet yeni pozisyon alınması yerine ‘Bekle-gör’ moduna geçilmesini, hatta portföylerde bulunacak bir miktar nakdin, olası fırsatlarda hareket alanı yarabileceğine değindi.

KREDİ NOTUNA GÖRE İŞLEM ÖNERİSİ

Köşe yazısında, borsadaki kredi işlemler tutarının da son dönemde oldukça arttığına işaret eden Korcan, özellikle borsa ile yeni tanışmış yatırımcıların yüksek kredi tutarları ile işlem yapmasının hem piyasa hem de yatırımcılar açısından risk oluşturduğuna değindi. Korcan’a göre, Borsa İstanbul’da  dalga boylarının büyük olmasının sebeplerinden biri olarak yüksek hacimli krediler gösteriliyor. Bireysel kredi kullanımında uygulanan findeks benzeri bir düzenlemenin borsadaki kredili işlemler için de kullanılmasını öneren Korcan, yatırımcılara notuna göre kredi kullandırılabileceğini savundu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön