15 / 05 / 2024

Uzmanlardan EYT’lilere son dakika uyarısı geldi! Bunu yapmayanlar tek kuruş kıdem tazminatı alamayacak!EYT’liler dikkat!

Uzmanlardan EYT’lilere son dakika uyarısı geldi! Bunu yapmayanlar tek kuruş kıdem tazminatı alamayacak!EYT’liler dikkat!

EYT’liler ilk emekli maaşlarını almak için gün sayarken uzmanlardan ve SGK’dan kıdem tazminatına ilişkin önemli bir kod uyarısı geldi. Bu kod dışında işten çıkarma yapılırsa kıdem tazminatı alınamayacak. İşte detaylar...



KIDEM TAZMİNATINIZ YANMASIN

EYT’den emekli olacak vatandaşlar için uzmanlar, kıdem tazminatının yanmaması amacıyla iş çıkışının 8 kodu ile gerçekleşmesi gerektiği konusunda EYT’lileri uyardı. Kod 8 dışındaki diğer kodlarla iş çıkışı yapılırsa kıdem tazminatınızın yanma ihtimali bulunuyor. Üstelik emeklilik dilekçesinin de buna göre düzenlenmesi gerekiyor. SGK'dan bu konuya ilişkin belge talebinde bulunmanız yönünde de uyarı yapıldı. Kıdem tazminatının yanmaması için emekli olma sürecine başlamadan önce her şeyin doğru bir şekilde yapılması gerekiyor. Ayrılık dilekçesinden SGK'dan talep edilecek emeklilikle ilgili belgeye kadar her türlü detaya son derece hakim olmak gerekiyor. 

Uzmanlardan EYT’lilere son dakika uyarısı geldi! Bunu yapmayanlar tek kuruş kıdem tazminatı alamayacak!EYT’liler dikkat!

DİKKAT EDİLMEZSE KIDEM TAZMİNATI ALINAMIYOR

Uzmanlar, EYT’den emekli olacak kişilere 8 kodunun önemini sık sık hatırlatarak eğer 8 kodu ile ilgili yeterli bilgi alınmazsa kıdem tazminatı hakkının yanabileceğini söylüyor. EYT düzenlemesinden yararlanarak emekli olacak milyonlarca vatandaşın kıdem tazminatını alabilmesi için emeklilik sürecinde çok dikkatli olması gerekiyor. Her ne kadar EYT'liler emekli olmak için sabırsızlıkla bekliyor olsa bile, kıdem tazminatının yanmaması için dikkatli olmanın çok önemli olduğu vurgulandı. Ayrılık dilekçesinden SGK'dan talep edilecek belgelere kadar tüm ayrıntılara hakim olmak ve 8 kodun önemini unutmamak gerekiyor. Konuya ilişkin hatırlatmalar yaparak emekli adayı vatandaşları sık sık uyaran SGK ve uzmanlar, vatandaşların bu tür ufak detaylara çok önem vermeleri gerektiğinin altını çiziyor.

EYT’de flaş gelişme! EYT’lilerin maaşı belli oldu! Neye uğradığını şaşıran EYT'liler şokta!

SGK'dan çok konuşulacak EYT açıklaması! EYT’lilere ilişkin son dakika bilgileri!

EYT'ler Ramazan Bayramı'nda ikramiye alacak mı? Milyonlarca EYT’lilinin aklında aynı soru! İşte cevabı...


Geri Dön