18 / 07 / 2024

Van Valiliğine modern bekleme salonu yapıldı!

Van Valiliğine modern bekleme salonu yapıldı!

Van Valisi Münir Karaloğlu, "milletin olan bir şeyi, milletten saklamanın manası yok" dedi




Valilik girişinde, vatandaşların öğlen arası ya da iş takibi sırasında dinlenmelerine olanak sağlamak amacıyla hizmete açılan bekleme salonu, burada bekleyenlere çay içme ve televizyon izleme imkanı sunuyor.

Bekleme salonunda oturanlarla sohbet eden ve sorunlarını dinleyen Vali Karaloğlu, vatandaşlara uygulamadan memnun olup olmadıklarını sordu.

Sohbetin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, göreve başladığı ilk günden itibaren vatandaşların memnuniyeti ve mutluluğu için çalıştığını belirten Karaloğlu, bu nedenle Valilik birimlerindeki işleri için beklemek durumunda kalan vatandaşların, dinlenebileceği bir mekan hazırladıklarını söyledi.

-HÜKÜMET KONAĞININ KAPILARI BARİYERLE KAPATILIYORDU-
Hizmet anlayışında vatandaş memnuniyetinin esas alındığına dikkati çeken Karaloğlu, şöyle konuştu: "Göreve başladığım gün, hükümet konağının kapıları bariyerlerle kapatılıyordu. Bunun çok da doğru bir yaklaşım olmadığını, bize yakışmadığını ve vatandaşa güven noktasında da sıkıntı yarattığını görerek, bariyerleri o gün kaldırdık. Bahçeye de banklar koyarak valilik bahçesini vatandaşlarımıza açtık.

Milletin olan bir şeyi milletten saklamanın manası yok. Önce bahçeyi halka açtık, şimdi de vatandaşımızı daha iyi yerlerde ağırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz." Gazetecilerin, "Valilik girişindeki x-ray cihazları da kaldırılacak mı?" şeklindeki sorusu üzerine Vali Karaloğlu, şöyle konuştu:

"Vatandaşları rahatsız etmeden, güvenliği de sağlamak durumundayız. Güvenliği ihmal edemeyiz, ama bunu yaparken yasaklayarak değil, güvenlik zaafiyeti oluşmayacak şekilde hizmet vereceğiz. Bu benim güvenliğimi değil, vatandaşın güvenliğini sağlamaktır. Şu anda bu binanın içinde kaç kişinin olduğunu kimse bilmiyor. Herhangi bir durumda vatandaşlarımız zarar görecektir. Halkın mutluluğu için elimizden geleni yapıyoruz ve bundan sonra da devam edeceğiz. Halkın mutluluğu esas ise gerisi teferruattır."

Bekleme salonundaki vatandaşlar ise Vali Karaloğlu'nun göreve başlamasının ardından kentte bir çok değişimin yaşandığını belirterek, hizmetlerinden dolayı Karaloğlu'na teşekkür etti.

Bu sırada, Nüfus Müdürlüğündeki işi nedeniyle Valilik salonunda bekleyen Kemal Güngör, Vali Karaloğlu ile sohbet etti.

Güngör'ün 32 yaşında, işsiz ve 12 çocuk babası olduğunu belirtmesi üzerine Vali Karaloğlu, "O kadar çocuğu nasıl yaptın. Hiç mi geleceklerini düşünmüyorsun" diyerek, tepki gösterdi.
AA


Geri Dön