02 / 05 / 2024

Van'da 80 eser ve hizmetin açılışı yapıldı!

Van'da 80 eser ve hizmetin açılışı yapıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çeşitli temaslar için bulunduğu Van’da 1 milyar 412 milyon lira yatırım bedeline sahip 80 eser ve hizmetin toplu açılış törenine katıldı ve halka hitaben bir konuşma yaptı.



Beşyol Meydanı’nda gerçekleştirilen törende yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Van’ın tüm ilçelerindeki, mahallelerindeki ve köylerindeki kardeşlerime buradan selamlarımı gönderiyorum. Van bizi yine hasretle bağrına bastı. Sizlere teşekkür ediyorum” dedi.


Ziyaret vesilesiyle, Van’da yapımı tamamlanan, toplam yatırım bedeli 1 milyar 412 milyon lira olan 80 eser ve hizmetin toplu açılışını yaptıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2013 yılı Ekim ayında da Van’a geldiğini ve yatırım bedeli 1,5 milyar lira olan yatırımların toplu açılışını gerçekleştirdiğini hatırlattı.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Millî Eğitim Bakanlığının 41 eserini, Gençlik ve Spor Bakanlığının Erçiş’te tamamladığı 12 Dev Adam Spor Salonu’nu, Van 100. Yıl Üniversitesi’nin 9 farklı projesini, Kültür ve Turizm Bakanlığının çeşitli restorasyon projelerini, Sağlık Bakanlığının yatırımlarını, Kalkınma Bakanlığı Fuar Merkezi ve Urartu Müzesi inşaatını ve AFAD’ın altyapı projelerinin açılışını gerçekleştirdiklerini anlattı.


Açılışı yapılan kurumlar arasında İmam Hatip kız kursu, 3 Nisan İmam Hatip Ortaokulu, Van Gölü İmam Hatip Ortaokulu'nun olduğunu da belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'nin eğitimde 4+4+4 uygulamasına son vererek 1+8+4 sistemine geçmek istediğini bildirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefetin bu formülü daha önce de uyguladığını ve imam hatiplerin orta kısımlarını kapattığını belirterek 600 binin üzerindeki öğrenci sayısının 60 bine kadar indiğini hatırlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milletim artık bu şifrelerin ne anlama geldiğini biliyor. Geldik, orta kısımları da açtık mı? Katsayıları, kotayı kaldırdık mı? 'İmam hatipliler ve meslek liseleri tüm üniversitelere girebilir' dedik mi? Şimdi sayı 60 binden 1 milyona yükseldi" diye konuştu.


TOKİ Haber


Geri Dön