13 / 05 / 2024

Vatandaşı kahreden haber! Zam geliyor

Vatandaşı kahreden haber! Zam geliyor

ATB ve ATAK Başkanı Ali Çandır, kısa süre içerisinde sebze ve meyve fiyatlarına zam yapılacağını söyledi.



‘MALİYET ARTIŞLARI TÜKETİCİYE YANSITILAMIYOR’

Ağustos ayında TÜFE'nin aylık yüzde 1,46 ve yıllık yüzde 80,21 ilan edildiğini anımsatan Çandır, “Tüketici taraftaki işlenmemiş gıda enflasyonu ise Ağustos'ta aylık yüzde -2,20 ve yıllık yüzde 79,51 düzeyinde ilan edilirken yaş meyve sebze enflasyonu ise aylık yüzde -6,31 ve yıllık 50,85 olarak ilan edilmişti. Tüketici taraftaki bu rakamlar, üreticilerin maruz kaldığı maliyet artışlarını yarıdan daha az tüketiciye yansıtabildiğini göstermektedir” dedi.

‘FİYATLARDA YÜKSELİŞ YAŞANMA İHTİMALİ VAR’

Haziran ve Ağustos aylarındaki aylık düşüşlerin, sonbaharla birlikte yerini yükselişe bırakacağını söyleyen Çandır, “Önümüzdeki dönemde, tarla ürünlerinin hız kesmesi ve örtüaltı üretimin henüz hasada geçmemesi dolayısıyla sebze fiyatlarında mevsimsel bir yükseliş yaşanma ihtimali bulunmaktadır” değerlendirmelerini yaptı.

Vatandaşı kahreden haber! Zam geliyor

EDİTÖR NOTU: Bu haber 23 Ekim 2022 tarihinde saat 18.31'de yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18.59 Türk Lirası, euro 18,32 Türk Lirası, altının gramı ise 987 Türk Lirası değerinde.

CHP'den asgari ücret için flaş öneri!

İslam Memiş herkesin merak ettiği asgari ücret sorusuna yanıt verdi!

Beklenen bomba patladı: Selçuk Geçer dolar tahminini açıkladı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön