06 / 05 / 2024

Vatandaşın cebinden oluk oluk para akacak

Vatandaşın cebinden oluk oluk para akacak

Ehliyet ya da pasaport almak isteyenler yıl bitmeden harekete geçin aksi takdirde çok pişman olabilirsiniz. Temmuz ayında yüzde 140'larda açıklanan Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) baz alınarak açıklanacak Yeniden Değerleme Oranı cep yakacak.



 Vatandaşın cebinden oluk oluk para akacak

Vergiler, cezalar, harçlardaki zammı etkileyecek olan yeniden değerleme oranında dev bir rekor bekleniyor. Her yıl üretici fiyat endeksinin (ÜFE) 12 aylık ortalamasına göre belirlenen yeniden değerleme oranının bu yıl yüzde 110 civarında açıklanması bekleniyor.

Yeniden değerleme oranı vatandaşın cebinden Hazine'ye oluk oluk para akmasına neden olacak. Ehliyet, pasaport dahil değerli kağıtlar, motorlu taşıtlar vergisi ve trafik cezaları bu orana göre belirlenecek.  Geçtiğimiz yıl yüzde 36 dolayında olan yeniden değerleme oranı bir önceki yıl sadece yüzde 9 civarındaydı. Cumhurbaşkanının vergi ve cezalarda yeniden değerleme oranından daha düşük bir artış oranı uygulatma yetkisi var. Erdoğan, 2019 yılında motorlu taşıtlar vergisindeki artışı, yeniden değerleme oranı olan yüzde 23.73 yerine, yüzde 15.9 olarak belirlemişti. Cumhurbaşkanı 2022 yılında yüzde 36 olarak açıklanan yeniden değerleme oranı ile ilgili olarak söz konusu yetkisini kullanmamıştı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön