28 / 04 / 2024

Vefa Group, Tasarım Ofisi ile sektöre öncülük ediyor!

 Vefa Group, Tasarım Ofisi ile sektöre öncülük ediyor!

Prefabrike ve hafif çelik yapı sektörünün önde gelen isimlerinden Vefa Group, Tasarım Ofisi ile yeni ürün ve teknolojiler geliştirmeye devam ediyor. Geliştirdikleri teknoloji ile yeni ürünler elde ederek ülke ekonomisine katkıda bulunuyor




Vefa Group Başkanı Orhan Güner, çağın gereklerine uygun fonksiyonel ürünler geliştirdiklerini ve bu konuda sektöre öncülük ettiklerini belirterek, müşterilerinden gelen talep ve beklentilere dünya standartlarında çözümler ürettiklerinin altını çizdi. Bunu yaparken her zaman optimum malzeme ve insan kaynağı ile maksimum verimliliğe ulaşmayı hedeflediklerini dile getiren Güner, AR-GE ve ÜR-GE çalışmalarına verdikleri önem nedeniyle bünyelerinde bir Tasarım Ofisi bulunduğunu kaydetti. Güner, “Bu sayede geliştirdiğimiz tasarımlar ile değerler ürettiğimize ve ülke ekonomisine katkı sunduğumuza inanıyoruz. Bunun en bariz göstergelerinden biri, aynı üretim tesislerinde aynı miktardaki personel ile 5 yıl öncesine göre 5 kat daha hızlı üretimler gerçekleştirebiliyor olmamızdır” diye konuştu.


Faaliyet gösterdikleri alanda en çok yeni ürün geliştirme ve yeni teknolojiler keşfetmeye odaklandıklarını söyleyen Güner, sözlerine şöyle devam etti: 


Ürettiğimiz çözümlerin ve sektöre kazandırdığımız teknolojilerin, uygulamalara dönüştürülmüş olması, müşterilerimize, sektöre ya da ülkemize katkı sağlamış olması bizim için çok önemli. Grubumuzun merkezine yerleştirdiğimiz tasarım ofisimiz ile geliştirdiğimiz fikirler, ürünler ve çözümlerin değer ortaya koymaya başladığını görünce başarılı olduğumuza ikna oluyoruz. İnovasyon sürecinin farklı birim ve disiplinler arasında işbirliği gerektiren ve takım çalışmasına dayanan karmaşık bir süreç olduğunu biliyoruz. Görevi tamamen bu süreci yürütmek olan mimar, mühendis ve endüstriyel tasarımcılardan oluşan tasarım ofisimiz gerekli etkileşimlerin sağlanması için çalışıyor. Kendi ekibimizin yanında danışmanlar ve akademisyenler ile işbirlikleri yaparak onları da süreçlerimize dahil ediyoruz. Bu süreçlerimizi, dünyadaki son teknolojileri takip ederek, sektörümüzün ve grubumuzun önceliklerini ve sorunlarını iyi tespit ederek ve piyasa koşullarını analiz ederek yürütmeye özen gösteriyoruz. Tüm bunlardan sonra ortaya çıkan sonucun başarısız olma şansı da kalmıyor.


Profacto ile yüzde 40’a varan maliyet avantajı


Vefa Group’un geliştirdiği teknolojilerden biri Profacto teknolojisi. Vefa Group Başkanı Orhan Güner, Profacto teknolojisi ile mühendislik metotlarını en verimli şekilde kullanarak yüzde 40’a varan maliyet avantajı sağladıklarına işaret ederek, “Kaynaksız yapı teknolojisi ile üretim imkanı sunan İtalya, Amerika ve Avustralya menşeli profil hatlarında, ÜR-GE çalışmaları sonucunda geliştirilen 250’ye yakın profil tasarımı sayesinde daha az malzeme ile hiç kaynak kullanılmayan, boya gerektirmeyen, cıvata bağlantıları ile birleştirilen daha estetik ve sağlam çözümler üretiliyor. Böylece yapılarda kullanılan çelik sarfiyatında eski teknolojilere oranla yüzde 40’a varan tasarruflar sağlanıyor” dedi.


Neopan teknolojisi ile tam otomatik duvar üretimi


Vefa Group’un, sektörünü çok iyi analiz ederek yürüttüğü AR-GE ve ÜR-GE çalışmaları sonucunda ortaya çıkan ve 2009 yılının ortalarında devreye alınan kompozit panel hattı ise prefabrike yapılar ve yaşam konteynerlerinde duvar olarak kullanılabilecek uygun formlara sahip olan panellerin seri şekilde üretilmesi hedefinin bir sonucu.


Orhan Güner, “Türkiye’de ilk olan ve tam otomatik duvar üretim makinası dediğimiz panel hattı, sandviç panel hatlarının özelliklerine ek olarak kompozit panel form ve açılımlarını da sağlıyor. Dakikada 5 metre duvar üretebilme kapasitesine sahip panel hattından çıkan duvarlar, yüksek izolasyon değerleri, montaj aşamasında sağladığı işgücü tasarrufu ve getirdiği yüzde 30’a yakın maliyet avantajı ile dikkat çekiyor” dedi.


Türkiye’de ilk hafif çelik sistem binayı kurdu


Güner, Vefa Group’un 2000 yılının Mayıs ayında düzenlenen Yapı Fuarı'nda, dünyanın deprem kuşaklarında yer alan gelişmiş ülkelerinde sıklıkla tercih edilen hafif çelik yapı sistemi ile üretilmiş binayı Türkiye'de ilk defa kurarak, çelik yapı sisteminin kullanımı konusunda bir ilke imza attığına da dikkat çekti.


Ekonomik, taşınabilir, konforlu, estetik pratik hazır konutlar


2004 yılında ise en son prefabrike teknolojisinin kullanıldığı bir konut sistemi geliştirdiklerine dikkat çeken Orhan Güner, “Pratik hazır konut teknolojisi, ortaya koyduğu detaylar ve çözümler, uyguladığı uluslararası standartlar ve sunduğu konforla bir konutta olması gereken tüm şartları yerine getiriyor” dedi.

Süper Pratik Yaşam Üniteleri ile dünyada bir ilke imza attı.


Vefa Group’un en son geliştirdiği ürün ise Süper Pratik Yaşam Üniteleri. Afet sonrası barınma başta olmak üzere kamp, şantiye ve benzeri durumlardaki konaklama ihtiyacının kolay ve hızlı bir şekilde giderilmesi amacıyla geliştirilen Süper Pratik Yaşam Üniteleri’nin dünyada bir ilk olduğunu söyleyen Güner, ürünlerin piyasada hemen karşılık bulduğunu gördüklerini kaydetti.



Geri Dön