05 / 05 / 2024

Veraset ilamı nereden ve nasıl alınır? Veraset ilamı nedir?

Veraset ilamı nereden ve nasıl alınır? Veraset ilamı nedir?

Veraset ilamı, mirasçıların miras üzerindeki haklarını yasal olarak gösteren belgedir. Veraset ilamı almak için bir süre belirlenmese de kişinin ölümünden sonraki 3 ay çerisinde alınması tavsiye edilmektedir. Peki, veraset ilamı nereden ve nasıl alınır? İşte ayrıntılar…



Mirasçılar, miras bırakan kişinin taşınmaz mallarını (arsasını, evini vs.) ya da taşınır malları (tablolar, ev eşyaları, vs.) kullanmakta herhangi bir sorun yaşamazlar. Ancak taşınmaz malların satmak, kiralamak veya miras bırakan kişinin bankadaki parasını çekebilmek gibi veraset işlemlerinin gerçekleştirilebilmesi için kişi mirasçı olduğunu ispat etmek zorundadır.


Veraset ilamı nereden ve nasıl alınır? Veraset ilamı nedir?

Veraset ilamı da kişinin mirasçı olduğunu yasal olarak kanıtlamasına yaramaktadır. Aynı zamanda veraset ilamı en çok atanmış mirasçılar için önemlidir. Zira, miras bırakan bireyin miras sözleşmesi yaparak ya da vasiyetnameyle yasal mirasçılarından başka bir kişiyi de mirasçı olarak atadıysa, bu kişinin miras üzerindeki olan hakkını ispat edebilmesi sadece veraset ilamı (mirasçılık belgesi) ile mümkün olur.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön