05 / 05 / 2024

Veraset ilamı nereden ve nasıl alınır? Veraset ilamı nedir?

Veraset ilamı nereden ve nasıl alınır? Veraset ilamı nedir?

Veraset ilamı, mirasçıların miras üzerindeki haklarını yasal olarak gösteren belgedir. Veraset ilamı almak için bir süre belirlenmese de kişinin ölümünden sonraki 3 ay çerisinde alınması tavsiye edilmektedir. Peki, veraset ilamı nereden ve nasıl alınır? İşte ayrıntılar…



Kişinin vasiyet yolu ile atadığı mirasçılar, mirasçı olduklarının kendisine bildirilmesinden itibaren 30 gün geçtikten sonra kendisine veraset ilamı verilmesini isteme hakkına sahiptir. 

Veraset ilamı bir kez düzenlendikten sonra devamlı kullanılabilir ve bu nedenle de yeniden başvuru yapmaya gerek yoktur. 

Veraset ilamı nereden ve nasıl alınır? Veraset ilamı nedir?

VERASET İLAMI İÇİN HANGİ BELGELER GEREKLİ?

Noterlerden yapılacak veraset ilamı başvurularında nüfus kayıtları yeterli olmaktadır.

Ancak veraset ilamı için mahkemeye başvurulmuşsa o zaman nüfus kayıt örneği, ölüm belgesi ve veraset ilamı dilekçesi gereklidir.

Veraset ve İntikal Vergisi istisnası 2022! 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön