19 / 05 / 2024

Vergi yapılandırma 2023! Vergi affı 2023 ne zaman? 2023 vergi affı çıkacak mı?

Vergi yapılandırma 2023! Vergi affı 2023 ne zaman? 2023 vergi affı çıkacak mı?

Vergi affının çıkıp çıkmayacağına dair sorular hız kazanmaya başladı. İşte vergi affına dair detaylar!



2023 VERGİ AFFI ÇIKACAK MI?

Seçimlere az bir zaman kala milyonlarca kişi SGK ve vergi borçlarına dair yeni düzenlemeler yapılıp yapılmayacağını bilmek istiyor. Vergi borçlarına af çıkmasını bekleyen vatandaşlar uzmanların ve yetkililerin yapacağı açıklamayı ilgi ile takip ediliyor. Konuya dair olarak paylaşımda bulunan SGK uzmanı Özgür Erdursun, vergi affının geleceğini ima edip şu paylaşımda bulundu; "Vergi ve SGK borçlarına yapılandırma yani halk deyimi ile vergi affı geliyor."

Yetkililer daha bu konuya ilişkin resmi bir açıklama yapmadı ancak Nisan ayına kadar af çıkma ihtimali olduğu iddia edilmektedir. Son olarak 2020 yılında vergi borçlarına af çıkmıştı. 2020 yılında da affın çıkacağına karar verilmişti ve 9 Haziran 2021 tarihinde ise yürürlüğe sokulmuştu. 

EĞLENCE VERGİSİ SIFIRLANDI!

Konaklama tesislerinde geceleme hizmetiyle satılan ve tesis kapsamında sunulan diğer hizmetler 1 Ocak 2023'ten başlayacak şekilde konaklama vergisine bağlı olacak. Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan Konaklama Vergisi Uygulama Genel Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak bildirildi. Buna göre, konaklama vergisinin konusu, otel, motel, tatil köyü, pansiyon, apart otel, misafirhane, kamping, dağ evi, yayla evi gibi konaklama tesislerinde verilen geceleme hizmeti ile bu hizmetler ile beraber konaklama tesisi bünyesinde kişilere sunulan diğer tüm hizmetleri yani yeme, içme, aktivite, eğlence hizmetleri ve havuz, spor, termal ve benzeri alanların kullanımını içinde bulunuyor. Film gösterimi, spor müsabakaları, at yarışları ve konserlerden alınan eğlence vergisi oranı da sıfırlandı.

Daha önce yüzde 10 olarak vatandaşlardan alınan eğlence vergisi, Cumhurbaşkanı Kararıyla önce Mayıs ayı sonu, daha sonra da aralık ayı sonuna kadar sıfırlanmıştı. Güncellenen bilgilerle birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan karar sonrasında 1 Ocak 2023’ten itibaren yüzde 0 olarak uygulamaya alınacak.

Emekli maaşlarına ek olarak ödenecek! Tüm SSK ve Bağ-Kur'lular bayram edecek!

Benzin ve motorinde son durum! İşte 4 Ocak Çarşamba güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön