24 / 07 / 2024

Vergisi fiyatından pahalı olmayan araç sayısı bu kadar kaldı! Çok şaşıracaksınız!

Vergisi fiyatından pahalı olmayan araç sayısı bu kadar kaldı! Çok şaşıracaksınız!

Türkiye’de satışı yapılan 294 farklı model otomobilden  vergisi araçtan daha yüksek olmayan araç sayısının sadece 10 tane kaldığı bildirildi.




ÖDENEN VERGİ YÜZDE 100,6’YA ÇIKIYOR

Gazete Pencere’de bu konuda bir yazı kaleme alan otomotiv yazarı Emre Özpeynirci, Türkiye’de satılan toplam 294 model içinde vergisi araç bedelini aşmayan 10 modelin geriye kaldığı bilgisini verdi

Peynirci, bu modellerin tümünün yüzde 50 ve 60’lık vergi dilimlerine giren araçlardan oluştuğunu, yüzde 70’lik dilime dahil olan araçlarda ödenen vergi miktarının yüzde 100,6’ya çıktığını anlattı. Öte yandan diğer dilimlerde bu  oran çok daha da artıyor.

Vergisi fiyatından pahalı olmayan araç sayısı bu kadar kaldı! Çok şaşıracaksınız!

Özpeynirci, bu fiyat tablosunun ‘şimdilik’ bu miktarda olduğunu ve fiyatların daha da artacağı konusunda uyardı.

Öte yandan, sektörde devam eden çip krizi, ayrıca hammadde ve taşıma maliyetlerindeki artış ve araç bulunurluğundaki problemler sürüyor. Cebinde parası olup da araca yatırım yapmak isteyenler sıfır araç bulamazken, ikinci el otomobil fiyatları da katlanarak artmaya devam ediyor

Araç satıcıları, ÖTV'deki matrah değişikliğinin ardından piyasada bir hareketlenme olduğunu, talebin çok yüksek seviyelerde gerçekleştiğini ifade ediyor. Bunun yanında pandemi etkisiyle bayilerde sıfır araç bulmanın olanaksız duruma geldiği belirtilirken, galerilerde ise araçların normal satış fiyatının üstünde rakamlara satıldığı vurgulanıyor.

En güzel tatil hediyesi! Lenovo Tab M8 Helio tablet kaç TL? Özellikleri neler? 22 Ocak 2023 Fiyat Listesi

Philips ambilight TV indirimde mi? Fiyatı kaç TL? 21 Ocak 2023 Fiyat Listesi

Huawei Nova 9 SE özellikleri neler? Fiyatı kaç TL? 21 Ocak 2023 Fiyat listesi

 Karne hediyesi arayanlar Apple iPad 9.Nesil yüzde 10 indirimde! 22 Ocak 2023 Fiyat Listesi

 

 


Geri Dön