08 / 07 / 2024

Visa ve Asis Elektronik'ten muhteşem proje! Toplu taşımada yeni dönem

Visa ve Asis Elektronik'ten muhteşem proje! Toplu taşımada yeni dönem

Visa ve Asis Elektronik iş birliği ile başlatılan proje şimdiden 11 ilde uygulanmaya geçti bile ve toplamda 40 ilde yaygınlaştırıması amaçlanıyor



Visa ve Asis Elektronik ortaklaşa başlattığı İş Bankası kart kabul altyapısıyla Balıkesir, Elazığ, Eskişehir, Hatay, Kütahya, Malatya, Mersin, Sakarya, Samsun, Van ve Yalova olmak üzere 11 ilde toplu ulaşım araçlarında temassız özellikli kredi kartı, banka kartı ve ön ödemeli kartlarla geçişler şimdiden uygulanmaya başladı.
 Uygulamanın öteki illerde de kademeli olarak uygulamaya alınması hedefleniyor. Ulaşımda temassız özellikli yabancı ödeme kartlarının da kullanımını sağlayan sistem  sayesinde projede kapsanan illerin turistik değeri de artmış olacak.

Visa ve Asis Elektronik ten muhteşem proje! Toplu taşımada yeni dönem

Visa Güney Avrupa İş Geliştirme Başkanı Jak Telyaz, “Global standartlarımız çerçevesinde geliştirilen akıllı ulaşım çözümüyle, yolcular her gün kullandıkları hem yurt içi, hem yurt dışı temassız özellikli kredi ve banka kartları ile ön ödemeli kartlar yahut bunların yüklü olduğu mobil cihazlar ile direk turnikelerden geçiş yapabilecek. Bu uygulama para taşıma veya ulaşım kartına para yükleme gereksinimini ortadan kaldırdığından dolayı hem yerli kullanıcılar hem de turistler için çok daha  rahat ve konforlu bir şehir içi toplu ulaşım deneyimi sunuyor. 2022 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle uygulamaya koyduğumuz temassız toplu ulaşım  projesinden sonra şimdi de Asis ortaklığında ve İş Bankası’nın kart kabul altyapısı ile Türkiye’deki illerin yarıya yakınında hayata geçireceğimiz bu yeniliği şimdiden  11 ilimizde sunmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

Heyecan tavan yaptı! İkincisi uzaya çıktı

 Merakla bekleniyordu! Çıkış tarihi belli oldu

Çinli firma yine rekor kırdı! Saniyede 100 tane sattı 5 dakikada stokları bitti

 


Geri Dön