02 / 05 / 2024

Web3 interneti teknoloji devlerinden geri almayı hedefliyor

Web3 interneti teknoloji devlerinden geri almayı hedefliyor

Sıradan kullanıcılara daha fazla güç verecek merkezi olmayan bir internet versiyonu fikrini kapsayan çok fazla yanıltıcı bilgi var. İşte bunu yapmamamız için bilmemiz gerekenler.



İngiltere, Newcastle'da kasvetli bir Perşembe sabahı dizüstü bilgisayarım açık oturmuş oyun oynuyorum. Ama itiraf etmeliyim ki pek eğlenmiyorum. Bir uzay kahramanının ara sıra pikselleştirilmiş görüntülerinin yanı sıra, çoğunlukla metne dayalı, çoktan seçmeli bir tekliftir  bir sonraki madeni nerede yapmak istediğimi soran istemlerdir. Bu noktaya gelebilmek için bir kripto  para cüzdanını oyuna bağlamak için 20 dakika harcamak zorunda kalmam, de

neyimi artırmıyor.

Neden kendimi buna maruz bırakıyorum? Çünkü ister inanın ister inanmayın, bu oyunun internetin geleceği veya en azından bir parçası olması gerekiyor. Bu, dünyanın en çok puan alan dağıtılmış uygulamalarından biridir ve bazılarının web3 adlı çevrimiçi alemin parlak yeni bir aşaması olarak gördüğü şeyin bir tezahürüdür .

Web3 interneti teknoloji devlerinden geri almayı hedefliyor

Veles'teki maceralarım eğlenceli bir şekilde berbat olsa da, web3'ün vahşi doğasına yaptığım baskının ciddi bir yanı var. İnternetin yeni bir yinelemesini isteyen bir koro var. Bunun nedenini günümüzde anlamak zor değil: Şu anda herkesin çevrimiçi dünyamızı kontrol eden teknoloji devleri skandallarla harap olmuş durumda,
 paraları kana bulanıyor ve çevrimiçi yanlış bilgilendirme ve nefret sorunlarını çözecek donanıma sahip görünmüyorlar. Peki web3 nedir, nasıl çalışır ve gerçekten daha iyi bir dijital gelecek sunabilir mi?

Birbirine bağlı bir dizi bilgisayar internet  fikri onlarca yıl öncesine dayanıyor. Ancak dünya çapında ağ, çevrimiçi olarak görüntüleyebildiğimiz paylaşılan web siteleri grubu.

 


Geri Dön