28 / 04 / 2024

Wellness gayrimenkul sektörü 2020'de 152,8 milyar dolara ulaşacak!

Wellness gayrimenkul sektörü 2020'de 152,8 milyar dolara ulaşacak!

Global Wellness Day Kurucusu Belgin Aksoy, zihinsel, fiziksel ve sosyal bakımdan iyi olma durumuna yönelik faaliyetleri kapsayan Wellness gayrimenkul sektörü hacminin 2020'de 152,8 milyar dolar, 2022'de ise 197,4 milyar dolar olacağı söyledi.



Global Wellness Day Kurucusu Belgin Aksoy, zihinsel, fiziksel ve sosyal bakımdan iyi olma durumuna yönelik faaliyetleri kapsayan wellness sektörünün geçen yıl 4,2 trilyon dolarlık büyüklüğe ulaştığını söyledi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre Aksoy, "Wellness, sağlıktaki farkındalık ve gelişimle birlikte önemli bir kavram olarak gayrimenkul sektörüne de girmiş bulunuyor. Wellness gayrimenkul sektörü hacmi 2017'de 134,3 milyar dolar düzeyinde bulunurken, bu rakamın 2020'de 152,8 milyar dolar, 2022'de ise 197,4 milyar dolar olacağı öngörülüyor" diye konuştu.

Yaşadığı rahatsızlık sonrası hayatında yaptığı değişikliklerini aktaran "Wellness Sektörünün Öncü Kadını" ödülüne layık görülen Belgin Aksoy, zihinsel, fiziksel ve sosyal bakımdan iyi olma durumu şeklinde tanımlanan wellness kavramı ve ekonomisine ilişkin konuştu.

Artan bilinç ve kaliteli yaşam arayışı gibi birçok gelişmenin wellness ekonomisinin ilerlemesine katkı sağladığını söyleyen Aksoy, bu sayede wellness sektörünün geçen yıl global ekonominin yaklaşık 2 katı büyüdüğünü ve 4,2 trilyon dolara ulaştığını kaydetti.

Wellness sektörünün nereye gittiği ve trendleri hakkında da açıklamalarda bulunan Belgin Aksoy,  şunları söyledi: "Wellness kavramını evlerimize, iş yerlerimize, topluluğumuza ve seyahatlerimize entegre ettikçe sektör ortak bir noktada buluşacak. İş yerinde wellness program ve servislerine erişimi olan çalışan sayısı 321,7 milyona ulaştı. Wellness ile ilgili seyahat sayıları ise 830 milyon. Bu kapsamda uluslararası ortalama harcama tutarı bin 528 dolar, ulusal harcamanın ise 690 dolar olduğu belirtiliyor. Bu sayıların gelecek yıllarda daha da artması bekleniyor. Bugün, Birleşik Arap Emirlikleri'nde Mutluluk Bakanlığı var. Güney Asya'nın küçük bir ülkesi olan Bhutan Krallığı'nda ise Gayrisafi Milli Mutluluk ölçüsü baz alınıyor. Tüm bu gelişmeler 2012'den bu yana savunduğum, her ülkede Wellness Bakanlığı olması gerekliliği hakkındaki düşüncemi destekler nitelikte. Wellness bir seçenek olmaktan çıkıp, zorunluluk halini alacak."

Belgin Aksoy, Global Wellness Day'i kurma amacı ve etkinliğin kapsamında şunları söyledi: "Global Wellness Day'in şekillenmesinde etkili olan birkaç neden var. 2004'te ciddi sağlık sorunları yaşadım. Sağlığımı geri kazanmak üzere yaşadığım, zorlu ancak her gün yeni bir şey öğrendiğim bu süreçte, hayatımda radikal değişiklikler yaptım. Sağlık ve mutluluk dengesinin vazgeçilmez bir terazi olduğunu tecrübeyle sabitledim. Yılda 800 bin kişinin hayatına kendi elleriyle son verdiği, 3 milyon kişinin obeziteden, 3 milyon kişinin hareketsizlikten ötürü erken yaşta hayatını kaybettiği bir dünyada, yaşamımdaki değişimi ve bu değişimin pozitif etkilerini görüp, bu konuda eli kolu bağlı oturamazdım.

Sağlığını kaybedip geri kazanabilmiş biri olarak bu emek dolu yolculuğun başlangıç noktası basit ancak bir o kadar da manidar bir soruyla oldu. 'İyi yaşamak hepimizin ortak hayaliyken, neden dünya genelinde kabul görmüş bir İyi Yaşam Günü yok?' Bu düşünceyle 2012'de bu günü Türkiye'den dünyaya yaymak için yola koyuldum. Ne mutlu ki 7. yılına giren Global Wellness Day, 7 kıtada 125 ülkede 5 binden fazla noktada sadece ücretsiz aktivitelerle kutlanan uluslararası bir gün haline geldi. Kanada, Amerika, Arjantin, Brezilya, Meksika, Hindistan, Tayland, Japonya, İtalya, Fransa, ve daha birçoğu bu ülkeler arasında."


Geri Dön