01 / 05 / 2024

Wone Lighting LED Işık Kaynaklı Armatür!

Wone Lighting LED Işık Kaynaklı Armatür!

Son 5 yılın trendi LED aydınlatma sistemlerinin kullanım alanları ekonomik ve verimli oluşu nedeni ile artış gösterdi. Wone Lighting LED aydınlatma sistemleri sahip olduğu artılar ile yol ve şehir içi aydınlatmalarda büyük bir avantaj sağlar...





Son 5 yılın trendi LED aydınlatma sistemlerinin kullanım alanları ekonomik ve verimli oluşu nedeni ile artış gösterdi. Wone Lighting LED aydınlatma sistemleri sahip olduğu artılar ile yol ve şehir içi aydınlatmalarda büyük bir avantaj sağlar. 


Türkiye’de genellikle tüketilen elektrik enerjisinin %3’ü genel aydınlatma amaçlıdır. Yol ve şehir içi aydınlatmalarında kullanılan enerji de bu yüzdelik dilim içerisinde yer almaktadır. Bu noktada iç aydınlatmada kullanım olanaklarıyla büyük artılar sunan LED aydınlatma sistemleri, dış aydınlatma sistemleri içinde kaliteli ve tasarruflu bir çözüm olanağı yaratmaktadır.


Yol aydınlatması şu alanlardan oluşur; oto yollar, ekspres yollar, çevre yolları, şehir içi trafik yolları, cadde ve sokaklar, bağlantı yolları, kavşaklar, meydanlar vb. yerlerin yol aydınlatması. Genellikle şehir içi yol aydınlatmalarında yüksek basınçlı sodyum buharlı lambalar, yüksek basınçlı civa buharlı lambalar, metal halide lambalar (Metal Buharlı) kullanılmaktadır.

LED Armatürlerin Yol Aydınlatmasındaki Avantajları

Yol aydınlatmasında kullanılan LED armatürler, diğer armatürlerin aksine çektikleri gücün büyük bir bölümünü ışığa dönüştürerek, ısıya dönüşen kaybı ortadan kaldırmaktadır. 

► LED armatürlerinin ekonomik ömrü 50.000 saattir. Bir yol aydınlatmasının günlük kullanım süresini ortalama 10 saat olarak kabul ettiğimizde bu armatürlerin ömrü 13 yıldır.

► Renk dönüşüm indeksi yüksek olan LED armatürler, araç sürücüleri ve yayalar için uygun görüş açısı sağlamaktadır.

► LED’ ler Düşük hava sıcaklıklarında bile yüksek kalitede ışık çıkışı verirler.

► LED armatürlerin mekanik dayanıklılığı yüksektir ve bakım gerektirmezler.

► LED'ler civa veya kurşun içermez. Çevreye ve insan sağlığına karşı zararlı değildirler

►M1, M2, M3, M4, M5 aydınlatma sınıfında yer alan yollar için sırasıyla 70W, 100W, 150W, 250W, 400W gücünde led armatürler kullanılır.

►Sokaklarda 40W gücünde bir LED armatür kullanılırken, şehir içi yollarda 250W gücünde LED armatür kullanılmaktadır.



Geri Dön